Kaj boste skuhali danes?
Dušena divjačina s čilijem in čokolado
Dušena divjačina s čilijem in čokolado
Čokolada da tej divjačinski enolončnici prav posebno globino in sijaj.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1,5 kg divjačine
- 3 večji korenčki
- 1 čebula
- 1 žlica kuminovih semen
- 1 žlička mletega koriandra
- ščep čilija v prahu
- 1 manjša cimetova palčka
- 1 cel rdeč čili
- 1 zvrhana žlica moke
- 5 dl rdečega vina
- 3 dl goveje jušne osnove
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika
- 1 velika timijanova vejica
- 2 lovorova lista
- 50 g temne čokolade (z več kot 70 % kakava)
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1,5 kg divjačine
- 3 večji korenčki
- 1 čebula
- 1 žlica kuminovih semen
- 1 žlička mletega koriandra
- ščep čilija v prahu
- 1 manjša cimetova palčka
- 1 cel rdeč čili
- 1 zvrhana žlica moke
- 5 dl rdečega vina
- 3 dl goveje jušne osnove
- 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika
- 1 velika timijanova vejica
- 2 lovorova lista
- 50 g temne čokolade (z več kot 70 % kakava)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Olje segrejemo v večji ognjevarni posodi za narastke in na njem z vseh strani popečemo na kocke narezano meso. Čebulo in korenje nasekljamo in ju dodamo divjačini. Vse skupaj rahlo popražimo, nato pa vmešamo začimbe, čili in moko ter nekaj minut pražimo. Prilijemo vino, jušno osnovo in paradižnik ter dodamo zelišča. Segrevamo do vretja.
Pekač pokrijemo s pokrovom in ga damo v pečico. Dušimo eno uro in pol, nato pokrov odstranimo in kuhljamo še eno uro odkrito, da postane meso res mehko. Pekač vzamemo iz pečice in jed rahlo ohladimo. Vmešamo čokolado in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Goveji file z omako iz rdečega vina
Pogača s karamelizirano čebulo
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi