© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni venec z malinami in lešniki

Čudovit čokoladni venec je najboljši še topel!

Čokoladni venec z malinami in lešniki

Čudovit čokoladni venec je najboljši še topel!

Čas priprave 2 h 40 min + hlajenje čez noč
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 8–10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
raspberry, chocolate and hazelnut breakfast breadripe and beautifulin seasonadditional information:scattered raspberriespot of jam with spoonjar of nutella with dirty knife

Sestavine

testo

  • 2 zavitka suhega kvasa
  • 600 g gladke moke
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 4 dl mlačnega mleka
  • 50 g stopljenega masla
  • 1 veliko jajce
  • 1 žlička soli

nadev

  • 200 g čokoladno-lešnikovega namaza
  • 200 g malin
  • 1–2 žlici nasekljanih lešnikov
  • 1 žlica sladkorja
  • olje za premaz folije
  • moka za delovno površino
  • maslo, lešnikov namaz in malinova marmelada, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo

  • 2 zavitka suhega kvasa
  • 600 g gladke moke
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 4 dl mlačnega mleka
  • 50 g stopljenega masla
  • 1 veliko jajce
  • 1 žlička soli

nadev

  • 200 g čokoladno-lešnikovega namaza
  • 200 g malin
  • 1–2 žlici nasekljanih lešnikov
  • 1 žlica sladkorja
  • olje za premaz folije
  • moka za delovno površino
  • maslo, lešnikov namaz in malinova marmelada, ko postrežemo

Postopek

1

Dan pred peko venca v veliki skledi zmešamo suhi kvas s 400 g moke, sladkorjem in žličko soli. V drugi skledi zmešamo mleko s stopljenim maslom in jajcem. Mlečno mešanico vlijemo med suhe sestavine in s kuhalnico dobro zmešamo. Skledo pokrijemo z naoljeno kuhinjsko folijo in jo postavimo čez noč v hladilnik. Testo lahko pripravimo tudi prej, vendar največ tri dni pred peko, in ga pustimo v hladilniku.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. V testo vmešamo preostalo moko. Stresemo ga na rahlo pomokano delovno površino in malo pregnetemo, da se dodana moka vmesi v testo. Če je potrebno, vdelamo še malo moke. Testo razvaljamo v pravokotnik, velik 50 x 30 cm, in ga premažemo s čokoladno-lešnikovim namazom. Potresemo ga z malinami in jih z roko rahlo vtisnemo v namaz, da se sprimejo s testom.

3

Testo tesno zavijemo v zvitek. Z ostrim nožem, ki smo ga pomokali, zvitek vzdolžno prerežemo, vendar ne čisto do konca, tako da se oba dela še držita. Razrezan zvitek zasukamo in oblikujemo v venec, konce pa stisnemo, da se zlepijo. Venec položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, potresemo z lešniki in sladkorjem ter pečemo 30 do 40 minut.

4

Nekoliko ga ohladimo in postrežemo še mlačnega z maslom, malinovo marmelado in po želji še z lešnikovim namazom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.