© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

To so slastni polnjeni piščančji zrezki


Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
10. 4. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tradicionalni mesojedci se zlato ocvrtemu dunajcu z zajetno porcijo pečenega krompirja težko uprejo. A tisti ljubitelji mesa, ki so prerastli nedeljska kosila s to poslastico avstrijske kuhinje v glavni vlogi, znajo uživati tudi v drugih različicah zrezkov. Meso pač ponuja toliko možnosti za kulinarične presežke, da jih nikoli ne zmanjka.

k ocvrt piščanec.jpg
Revija Zarja
Polnjeni piščančji zrezki

Polnjeni piščančji zrezki

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 150 g dolgozrnatega riža basmati, 1 večji piščančji file (približno 550 g), 250 g češnjevega paradižnika, 250 g zamrznjenega graha, 5 vejic sveže mete, 1 neškropljena limona, 100 g zmletih mandljev, 2 jajci, 125 ml čiste zelenjavne juhe, 150 g kisle smetane, 75 g ajvarja, sol, poper, 4 žlice masla, 2 žlici olja, 3 žlice moke, 3 žlice drobtin.

Priprava: Metine listke nasekljamo, primešamo 40 g mandljev in ajvar. Meso narežemo na 4 zrezke in jih na rahlo potolčemo. Na polovico vsakega damo nekaj ajvarjevega nadeva, prekrijemo z drugo polovico in spnemo z zobotrebcem. Jajci stepemo, solimo in popramo. Drobtine zmešamo s preostalimi mandlji. Vsak zrezek najprej pomokamo, pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. V posodi stopimo žlico masla, dodamo riž, prilijemo vročo vodo, solimo in pokrito kuhamo toliko časa, da je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst. Ko se riž kuha, v ponvi stopimo 3 žlice masla in zrezke po vsaki strani pečemo od 6 do 8 minut. Pečene odcedimo na papirnatih brisačah in hranimo na toplem. Paradižnike umijemo in osušimo, limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. V posodi na olju pražimo paradižnike 3 minute, solimo in popramo, prilijemo juho, dodamo grah in kuhamo nekaj minut, da se grah zmehča. Dodamo kislo smetano in limonino lupinico, primešamo riž, po okusu dosolimo in popramo, pokapljamo z limoninim sokom in ponudimo kot prilogo zrezkom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 15, 9. 4. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.