Zanimivosti

Dolgoročni najem vozil; prihodnost avtomobilizma ali le nova oblika financiranja?

Oglasno sporočilo
10. 6. 2024, 14.03
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 11.10
Deli članek:

Če smo še nedolgo nazaj kupovali DVD-je za ogled filma doma, na to danes v času »streaming« platform, kot so Netflix in Voyo, niti ne pomislimo več, saj imamo na voljo hitrejše, ugodnejše in uporabniku prijaznejše alternative. Tehnologija in naše nakupovalne navade se hitro spreminjajo, s tem pa tudi trendi v avtomobilski industriji, kjer je zadnje čase v porastu nova oblika financiranja.

Vse več je govora in povpraševanja po naročniški obliki financiranja vozil, ki jo pri nas poznamo pod imenom poslovni najem, v osnovi pa gre za dolgoročni najem vozila ne glede na to, ali v tako obliko financiranja vstopate kot pravna ali fizična oseba.

Če ste si kadarkoli želeli imeti povsem novo vozilo, ki ga lahko sami izberete in uporabljate, kot da bi bilo vaše, hkrati pa je za vse stroške uporabe ter vzdrževanja poskrbljeno že vnaprej, potem berite dalje, saj je ta rešitev zdaj na voljo tudi fizičnim osebam / posameznikom.

Spreminjajoče se potrošniške preference v avtomobilski industriji kažejo na rastočo priljubljenost najema vozil v primerjavi s klasičnim lastništvom.

Ta trend je že splošno uveljavljen med podjetji, ki poslovni najem poznajo že vrsto let, postopoma pa se najema poslužujejo tudi posamezniki, saj jim omogoča prilagodljivost in udobje brez dolgoročnih obveznosti. Dolgoročni najem za fizične osebe omogoča, da se vedno vozite s tehnološko najbolj dovršenimi vozili, brez skrbi in obveznosti lastništva.

Kaj je torej dolgoročni najem vozila?

Gre za alternativen način financiranja brez lastništva, ki posameznikom omogoča uporabo vozila brez potrebe po visokem začetnem vložku ali pologu. V fiksnem mesečnem strošku so vključene številne storitve, kot so vzdrževanje, servisiranje, zavarovanje in menjava pnevmatik.Glavna prednost dolgoročnega najema vozil je to, da lahko takoj dobite povsem novo vozilo, brez dolgotrajnega čakanja na prihranke ali pridobivanja kreditov. Namesto skrbi glede lastništva in nepredvidljivih stroškov, kot so popravila ali padec vrednosti vozila, preprosto plačujete fiksen mesečni znesek, ki že vključuje vse potrebne storitve, ob izteku pogodbe pa vozilo enostavno vrnete ali zamenjate za najnovejši model. To pomeni, da lahko v kar najkrajšem času uživate v vožnji brez strahu pred tveganji ali skrbmi glede prodaje ali menjave vozila.

Posamezniki se za tako alternativno rešitev odločajo zaradi želje po optimizaciji in boljšem načrtovanju svojih mesečnih izdatkov. Lastništvo vozila s seboj prinese veliko nepredvidljivih stroškov, vključno z morebitnimi okvarami, rednimi servisi, registracijo, zavarovanjem in drugimi obveznostmi. Pogosto se za te storitve sklepajo ločene pogodbe z različnimi ponudniki na različnih lokacijah. Dolgoročni najem pa omogoča sklenitev pogodbe z vključenimi želenimi storitvami na enem mestu in na enem računu, na podlagi katerega vsak mesec plačujete enak znesek, zato vas nepredvidljivi stroški enostavno ne morejo presenetiti.

Pomembno je omeniti, da je strošek dolgoročnega najema vozila primerljiv s stroškom nakupa ali financiranja vozila prek kredita pri banki. Vendar pa dolgoročni najem prinaša več brezskrbnosti, saj posamezniku ni treba skrbeti za druge obveznosti, povezane z lastništvom.

Kakšne so prednosti dolgoročnega najema vozila?

Dolgoročni najem vozil je prilagodljiva finančna rešitev, saj lahko vsak posameznik prilagodi svojo pogodbo glede na lastne potrebe in želje. Paketi storitev se lahko prilagodijo, odvisno od želenega obsega vzdrževanja, števila prevoženih kilometrov in trajanja pogodbe. Po izteku pogodbe posameznik vrne vozilo in lahko sklene novo pogodbo za dolgoročni najem ter si izbere novo vozilo. To omogoča popolno prilagodljivost glede na spremembe v življenjskih okoliščinah.

Dolgoročni najem vozil Renault v sodelovanju z Mobilize Financial Services je enostavna izbira za vse, ki iščete naslednje prednosti:

  • Brez začetnega pologa: Medtem ko druge oblike financiranja običajno zahtevajo začetni polog, dolgoročni najem vozila ne zahteva začetne investicije. Na ta način lahko začnete vožnjo brez nepotrebnih finančnih skrbi.
  • Brezskrbnost: Stroški, ki jih ob nakupu vozila velikokrat spregledamo so stroški vzdrževanja in servisiranja vozil, pnevmatike, registracija, zavarovanja in podobno. Pri dolgoročnem najemu so storitve po vaši izbiri že vključene v ceno mesečnega obroka, tako se lahko z novim vozilom odpeljete brez skrbi.
  • Brez lastništva, brez tveganj: Z dolgoročnim najemom vozila ni lastništva in ni tveganj. Pozabite na skrbi glede izgube vrednosti vozila. Prilagodljivi paketi vam omogočajo načrtovanje prihodnjih stroškov, saj so stroški povezani z vozilom že vnaprej znani.
  • Fiksni mesečni strošek najema: Stroški najema so že vnaprej znani in se v času trajanja pogodbe ne spreminjajo. V mesečni obrok lahko v en račun vključite vse stroške povezane z vzdrževanjem vozila (kot na primer redno vzdrževanje, pnevmatike, registracija, zavarovanje), kar vam zagotavlja popolno finančno predvidljivost.
  • Fleksibilnost: Pogodbo lahko prilagodite svojim individualnim potrebam in željam, glede na vključene storitve, predvideno število prevoženih kilometrov in čas trajanja pogodbe. Po izteku najemne pogodbe vozilo preprosto vrnete in najamete novo vozilo ali pogodbo zaključite.

Da je vse skupaj še bolj enostavno in pregledno, si oglejte aktualno ponudbo paketov OSNOVNI, SREDNJI in VELIKI, ki so z naborom vključenih storitev skrbno oblikovani glede na posameznikove potrebe in želje za nemoteno uživanje v vožnji brez nepotrebnih skrbi.

Za še bolj prilagojen paket pa kliknite tukaj in z nekaj koraki pridobite ponudbo za dolgoročni najem za fizične osebe.

Estrada

aktual, klara-japelj, motor
Strastna motoristka

Klara Japelj uresničila otroško željo

dončić reklama
Miki, Milane

Luka Dončić v reklami divje vozi ob spremljavi balkanske uspešnice

Tadej Pogačar
340.000 evrov

Pogačar na Touru z uro, vredno več kot večina hiš v Sloveniji

alfi-nipič
V domači Jarenini

Alfi Nipič: »Nisem bil prepričan, da bom sploh zmogel«

Victory
Victroy

Novi član je inženir, gurman in glasbenik z dušo in srcem

johnny-depp-julija-vlasova
Amber Heard je pozabljena

Johnny Depp ponovno zaljubljen, tokrat v mlado Rusinjo

Zanimivosti

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka

profimedia-0890030370
Ugibanj ni več

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne baze za ljudi

prsi, prsa, top,
Zanimive informacije

Objavljena statistika - največja oprsja imajo Norvežanke. Kaj pa Slovenke?