Morska plošča s pečenim ohrovtom in majonezo
Sestavine za 4 osebe:
Za ribe:
4 fileji morske plošče (po 150 g)
sol
3 žlice moke
3 žlice olja
Za majonezo:
1 rumenjak
1 žlica belega vina
1 žlička belega vinskega kisa
1 žlička pikantne gorčice
1 žlica grobozrnate gorčice
150 ml olivnega olja
1 ščepec soli
Za ohrovt:
150 g ohrovta
3 žlice olja
sol
Priprava:
1. Ribje fileje splaknemo pod mrzlo vodo, osušimo in solimo. Povaljamo jih v moki in spečemo na treh žlicah olja.
2. Za majonezo zmešamo rumenjak, belo vino, kis, obe gorčici in ščepec soli. Potem najprej po kapljicah in potem v curku vmešamo še olje. Solimo.
3. Ohrovt očistimo in narežemo na grižljaje. V posodi segrejemo olje in ohrovt tri do štiri minute dušimo. Solimo.
4. Ribo postrežemo z ohrovtom in majonezo ter kuhanim krompirjem.
Majin nasvet
Namesto morske plošče lahko uporabimo morski list.