Zanimivosti

Nekaj novega: morska plošča s pečenim ohrovtom in majonezo

M. S., Maja
7. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Pripravite jed po našem receptu, ki ni le okusna, ampak tudi zelo zdrava. Ribe so namreč lahko prebavljiva jed, ribje meso pa vsebuje več zdravih sestavin kot katera koli druga hrana. Naj torej danes tudi v vaši kuhinji zadiši po ribah.

Revija Maja

Morska plošča s pečenim ohrovtom in majonezo

Sestavine za 4 osebe:
Za ribe:
4 fileji morske plošče (po 150 g)
sol
3 žlice moke
3 žlice olja

Za majonezo:
1 rumenjak
1 žlica belega vina
1 žlička belega vinskega kisa
1 žlička pikantne gorčice
1 žlica grobozrnate gorčice
150 ml olivnega olja
1 ščepec soli

Za ohrovt:
150 g ohrovta
3 žlice olja
sol

Priprava:

1. Ribje fileje splaknemo pod mrzlo vodo, osušimo in solimo. Povaljamo jih v moki in spečemo na treh žlicah olja.

2. Za majonezo zmešamo rumenjak, belo vino, kis, obe gorčici in ščepec soli. Potem najprej po kapljicah in potem v curku vmešamo še olje. Solimo.

3. Ohrovt očistimo in narežemo na grižljaje. V posodi segrejemo olje in ohrovt tri do štiri minute dušimo. Solimo.

4. Ribo postrežemo z ohrovtom in majonezo ter kuhanim krompirjem.

Majin nasvet
Namesto morske plošče lahko uporabimo morski list.

Preberite tudi: Tako pripravljeni čokoladni torti se ne boste mogli upreti. Kliknite TUKAJ!