Ajda je tokrat obiskala gostilno Saloon na Koroškem, na poti iz Kotelj proti Slovenj Gradcu. Za kuharskega mojstra Mladena Todića je pripravila izziv – kupila je T bone steak, mlad krimpir, rukolo, čebulo in parmezan. Skriti gost, glasbenik Boštjan Konečnik je zadovoljstvo s krožnikom pokazal tako, da je obglodal kosti T bone steaka. Ocenil ga je z desetko. Ajda je pripravila gorčično omako, ki je prav tako »sekala«. Chef Mladen pa je na zanimiv način ocvrl čebulo.
Boštjan Konečnik je Ajdino lepoto opeval takole: »Ajda je tako lepa, da bi lahko bila Korošica.« Ajda pa je svoje potovanje na »Divji zahod« je opisala takole: »Že od nekdaj sem si želela obiskati divji zahod, pa žal še ni bilo prave priložnosti, sem pa zato še toliko bolj uživala ob snemanju oddaje Kralj svoje kuhinje, ki nas je nazadnje popeljala v gostišče Saloon. Eden od res nepozabnih trenutkov je bil tisti v hlevu, ko sem videla male prašičke, ki so sicer zelo luštni, ampak tudi zelo glasni. Še nekaj dni po snemanju mi je piskalo v ušesih! Znova me je očarala tudi gostoljubnost in srčnost Korošcev. Kljub dolgi vožnji se je celotna ekipa s tega snemanja vrnila z zares lepimi občutki in polnimi želodci.«
Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek ob 20.00 na TV Veseljak Golica in na Aktual TV.
Recept:
Za ocvrto čebulo
- 2 večji čebuli
- moka
- sol
- poper
- olje za cvrenje
Za krompir z zelenjavo iz pečice
- 500 g krompirja
- 1 rdeča in 1 zelena paprika
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 250 g šampinjonov
- sol
- poper
- olje
Za gorčično omako z medom
- gorčična zrna ali gorčica z zrni
- med
- sojina omaka
- mleta paprika
Za solato iz rukole in parmezana
- rukola
- kos parmezana
- sol
- oljčno olje
- balzamični kis
Za goveji steak
- zorjen goveji steak debeline približno 5 cm (približno 1 kg)
- 100 g masla
- nekaj strokov česna
- sol
- vejica svežega rožmarina
- sveže mlet poper
- olje
Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate vsak ponedeljek na TV Veseljak Golica in na Aktual TV ob 20.00.