© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Za prste obliznit': jabolčna omleta


Revija Maja
2. 11. 2018, 16.01
Posodobljeno
09. 11. 2022 · 13:28
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zdaj so jabolka najbolj sočna in čvrsta, kot naročena torej, da vsak dan pojemo vsaj eno in jih vključimo tudi v številne sladice. Danes zato pečemo jabolčno omleto.

palačinka.jpg
Revija Maja
Jabolčna omleta

50 minut

Jabolčna omleta

Sestavine za 8 oseb:


3 jajca
140 g moke
375 ml mleka
1 žlica belega sladkorja
sol
60 g masla
3 jabolka
½ žličke cimeta
3 žlice rjavega sladkorja

Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1.     Pečico segrejemo na 220 stopinj. Za testo zmešamo jajca, moko, mleko, sladkor in sol.

2.     Jabolka olupimo, odstranimo pečke in narežemo na centimeter tanke rezine. V okrogli ponvi premera 25 cm segrejemo maslo in od 8 do 10 minut dušimo rezine jabolk. Potresemo s cimetom in pogosto premešamo. Dodamo rjavi sladkor in dušimo od 2 do 3 minute, da sladkor karamelizira.

3.     Po jabolkih polijemo testo in ponev postavimo v pečico za 20 do 30 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.