Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tri skrivnosti odličnega golaža


lokalno
K. M.
22. 1. 2024, 12.30
Posodobljeno
23. 01. 2024 · 09:31
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zg.jpg
Revija Maja
Foto: Revija Maja

##IMAGE-4014223##

V zimskih mesecih se na naših krožnikih pogosteje znajdejo jedi na žlico, s katerimi se dodobra pogrejemo. Ena izmed njih je golaž, razkrivamo pa vam tri trike, da vam bo ta jed čim bolje uspela.

Razmerje med čebulo in mesom

Pri golažu mora biti veliko čebule, pravilo babic, ki skuhajo najboljšega, je, da naj bo razmerje med mesom in čebulo 1 : 1. Če boste kuhali golaž iz enega kilograma mesa, naj bo toliko tudi na drobno sesekljane čebule.

Dodajte vino

Ravno to je eden izmed trikov, ki naredi pri golažu resnično spremembo. Če ga pripravljate iz kilograma mesa in čebule, dodajte približno deciliter rdečega vina, priporočamo modri pinot Vinske kleti Zlati grič.

Čas kuhanja

»Dlje kot se kuha, boljši bo,« so rekle babice. Meso mora biti pri golažu mehko, zato ga je potrebno kuhati dolgo časa. Pri nizki temperaturi naj vre vsaj štiri ure, lahko tudi dlje – če malo pozabite nanj, ne bo nič hudega.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.