© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ta teden kuhamo s pevko Ivico Vergan


Carmen Leban, Zvezde
5. 3. 2019, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mislite, da lahko njeno najljubšo jed pripravite bolje?

Ivica Vergan
Revija Vklop
"Ples te lahko zasvoji," trdi Ivica Vergan.

Flancati ali kroštole

»Rada pečem in moje 'pekomanije' so se nalezli tudi moji domači. Iz naše kuhinje pogosto prihajajo mamljive vonjave. V pustnem času najraje pripravim flancate ali kroštole, kot jim rečemo na Primorskem. Ker so ocvrti zelo kalorični, jaz uporabim trik. Namesto da bi jih tradicionalno ocvrla v olju, jih položim na papir za peko in spečem v pečici,« pravi Ivica Vergan.

Sestavine:
2 jajci
naribana limonina lupinica
2 žlici sladkorja
ščepec soli
2 žlici belega vina
2 žlici olja
240 g moke

Priprava:
Sestavine zmešamo v homogeno maso in razvaljamo približno na tri milimetre debelo. Razvaljano testo zrežemo na daljše trakove ali pa kakšne druge oblike, odvisno od naše ustvarjalnosti. V vsakega naredimo zarezo, skozi katero pretaknemo trakove iz testa. Vsako kroštolo posebej položimo na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in kroštole pečemo deset minut. Pečene potresemo s sladkorjem v prahu.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 9, 27. 2. 2019.



© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.