© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski file v testu


Revija Maja
24. 3. 2019, 11.01
Posodobljeno
25. 03. 2019 · 08:32
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

svinjski-file-v-testu-jpg.jpeg
Revija Maja
Svinjski file v testu

Svinjski file v testu 

60 minut 

Sestavine za 4 osebe
500 g svinjskega fileja
listnato testo
8 rezin slanine
1 jajce
čebula
česen
sok 1/2 limone

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

File očistimo, solimo in popramo. V ponvi ga na hitro popečemo. Meso prestavimo na krožnik. Na olju prepražimo še čebulo, da zarumeni.

Listnato testo razvaljamo. Na sredino položimo rezine slanine, popečen svinjski file, čebulo in česen ter vse skupaj zavijemo. Jajce razžvrkljamo z žlico stopljenega masla in s tem premažemo zavitek.

Zavitek položimo v pekač. Pečemo v pečici približno 30 minut.

Pečene zavitke preložimo na desko in pustimo 10 minut, preden jih narežemo.

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.



© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.