Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Za prste obliznit': sladki kruh s kokosom


M. S.
2. 2. 2018, 14.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za sladkanje ob kavi ali čaju, morda celo za večerjo, je sladki mlečni kruh odličen. Da bo nekaj posebnega, ga pripravimo s kokosom in marmelado.

kokos_pull-apart-bread_24373_1_PSA.jpg
Revija Maja

Sestavine za kvadraten pekač:

250 ml mleka (1,5 %)
1 kocka kvasa
60 g sladkorja
500 g moke
50 g kokosove maščobe

Za nadev:

100 g kokosovih ostružkov


150 g margarine
50 g kokosovega sladkorja
100 g malinove marmelade

Priprava:

1. Mleko pogrejemo. V drugo posodo nadrobimo kvas, dodamo sladkor in nekaj mleka ter mešamo do gladkega.

2. Moko presejemo. Dodamo kokosovo maščobo, preostalo mleko in kvasni nastavek in vse z električnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo v hlebček, ga pokrijemo in eno uro pustimo vzhajati na toplem.

3. Testo še enkrat pregnetemo in ga na pomokani površini zvaljamo v kvadrat velikosti 50 x 50 cm.

4. Kokosove ostružke zmešamo z margarino in s tem namažemo testo. Potresemo s kokosovim sladkorjem in testo narežemo na šest trakov (širine 8 cm). Nanje odmerimo marmelado.

5. Sestavimo po tri trakove testa, in sicer tako, da je z marmelado namazan trak obrnjen navzdol. Tako dobimo dve zloženki testenih trakov. Vsako narežemo po širini na šest kosov.

6. Kose testa naložimo v pravokoten pekač (dolžine 30 cm). Pokrijemo in počakamo pol ure.

7. Pečemo 35 minut na 175 stopinjah. Zadnjih 10 minut kruh pokrijemo s papirjem za peko.

Pečen kruh vzamemo iz pekača po desetih minutah. Narežemo ga na rezine.

Preberite tudi: Odlična polenta za vse priložnosti. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.