Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribji file s pisanim rižem


A. K., Maja
29. 6. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ribe so zdravo, lahko prebavljivo živilo, ki poleg beljakovin vsebuje še nenasičene maščobne kisline (omega-3). Strokovnjaki za prehrano pravijo, da bi morali ribe uvrstiti na naš jedilnik vsaj dvakrat na teden.

ribji-file-s-pisanim-rizem-jpg.jpeg
Revija Maja
Ribji file s pisanim rižem

Ribji file s pisanim rižem

45 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 majhna konzerva koruze (odcejena teža naj bo 140 g)
4 mlade čebule
1 paradižnik
3 žlice olja
200 g riža za rižote
1 kocka za instantno zelenjavno juho
4 ribjih filejev (po 150 g)
sol, beli poper

Priprava:
Koruzo odcedimo. Mlado čebulo narežemo na obročke. Paradižnik narežemo na koščke.
V loncu segrejemo žlico olja, dodamo riž in ga popražimo. Dodamo instantno kocko za juho, zalijemo z vodo in kuhamo po navodilih.
Ribje fileje osušimo, solimo, popramo. Krompir olupimo in narežemo na rezine. Z njimi obložimo vrhnji del filejev. S kuhinjsko krpo jih pritisnemo na file.
Preostalo olje segrejemo v ponvi in spečemo ribe. Solimo. Zelenjavo dodamo kuhanemu rižu, začinimo.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.