Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Regrat in čemaž mu nabere oče


C.L., Zvezde
18. 4. 2017, 10.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Eden najbolj znanih slovenskih kuharjev Bine Volčič spada med ljudi, ki so brez dlake na jeziku. Zelo kritičen je tudi do sebe.

kulinarika_volcic.jpg
Manica Kranjec

Ko si star štiriindvajset let, ti še veliko stvari ni jasnih. Bil sem zoprn šef, priznam in zavedam se, da je treba svoj ego včasih tudi malo zatajiti. Ko sem prišel na znamenito francosko šolo Le cordon bleu, sem popolnoma izgubil svoj ego, saj nisem znal ne francoskega jezika ne kuhati po njihovih standardih. Ta izkušnja je bila zame izjemna in prav zaradi nje sem postal boljši človek.« Sicer pa se Bine izjemno veseli pomladi. »Z užitkom grem na tržnico in izbiram svežo zelenjavo naših proizvajalcev, oče pa mi nabira regrat, zajčjo deteljo, čemaž in cvetove. Pomlad zdaj občutim tudi v kuhinji, ki prinaša sveže okuse.«


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.