Recept za Alinine posladke


Objavili smo že dva zmagovalna recepta učencev OŠ Drska, ki so sodelovali v vseslovenskem projektu Kuhnapato in sicer recept za Barbarino adventno pito in recept za Jakobove plesoče snežake. S temi dobrotami sta namreč osvojila prvo oz. drugo nagrado. Alina Jacović pa je bila med tistimi učenkami, ki so bile na tekmovanju za svoje izdelke pohvaljena. In danes objavljamo dva njena recepta. Takole je napisala:
Pripravila sem 2 sladici. Prva je nastala iz ostanka peciva, ki sem ga spekla sama in ga nismo pojedli do konca, druga pa iz jabolčnih olupkov.
NAGAJIVI SNEŽAK
Sestavine:
- ostanki peciva
- 125 g mascarponeja
- 0,5 dl mleka
- bela čokolada v kapljicah
- malo masla
- čokoladne crispi kroglice
Najprej sem nadrobila pecivo, ki nam je ostalo, temu sem z žlico primešala mascarpone in dodala mleko, da je nastala čvrsta masa, ki sem jo na krožniku oblikovala v snežaka. Nato sem nad paro stopila čokoladne kapljice in jim dodala še malo masla. Paziti sem morala, da čokolada ni preveč, niti premalo tekoča. Ko se mi je zdela ravno pravšnja, sem jo polila po nagajivem snežaku. S čokoladnimi kroglicami sem naredila snežaku še gumbe, obraz in pokrivalo, nato pa ga dala ohlajati.

ZIMSKI KOZARČEK PRESENEČENJA
Sestavine:
- jabolčni olupki (od štirih jabolk)
- sok ostanka pomaranče
- 180 g maslenih piškotov
- 70 g mascarponeja
- 0,5 dl mleka
- kakav
- mleti orehi
- 25 g sladkorja v prahu
- 100 ml sladke stepene smetane
- cimet
Maslene piškote sem na pladnju zdrobila s kuhinjskim valjarjem. Stresla sem jih v posodo in dodala mleko, kakav in mascarpone ter zmešala. Iz te mase sem oblikovala zvezdico za dekoracijo, ostalo maso pa dala v kozarček. V mešalniku sem zmlela jabolčne olupke in pri tem dodala pomarančni sok. Nastala je jabolčna kaša, ki sem jo zlila v kozarček na piškotno dno. Stepla sem smetano in ji dodala sladkor v prahu, ter jo dodala na kašo v kozarec. Potem sem zmlela še orehe in jih posula v kozarec. Na orehe sem ponovno položila smetano in na koncu posula sladico še s cimetom. Dodala sem dekoracijo, zvezdico iz piškotnega testa ter 3 koščke jabolčnih olupkov.
Pa dober tek!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se