© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pripravite slastno špansko paeljo


M. S., Maja
18. 4. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tokrat nas okus in vonj jedi z rižem popelje v Španijo. Potovanje po svetu je lahko tudi kulinarično.

paella.jpg
Revija Maja

Paelja

Sestavine za 4 osebe:

2 žlici olivnega olja
80 g klobase chorizo
1 čebula
2 stroka česna
2 koničasti papriki
1 žlica dimljene sladke paprike v prahu
1 žlica paradižnikovega pireja Mutti
250 g riža
800 ml kokošje juhe
180 g velikih kozic
400 g školjk
25 g peteršilja

Priprava:

1. Klobaso narežemo na rezine. Čebulo in česen olupimo in narežemo na rezine. Papriki odstranimo semena in sesekljamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo olje in tri minute pražimo koleščke klobase. Dodamo čebulo in pražimo še nekaj minut. Dodamo še česen in papriko in pražimo še dve minuti.

3. Vmešamo papriko v prahu in paradižnikov pire, kuhljamo minuto, dodamo riž. Zalijemo z juho, segrevamo do vrenja, pokrijemo in kuhamo 10 minut. Dodamo kozice in školjke ter kuhamo še pet minut.

4. Posodo odstavimo z ognja, jo pokrijemo in počakamo pet minut. Preden paeljo postrežemo, jo potresemo s peteršiljem.

Preberite tudi: Fižolova enolončnica iz babičine kuhinje. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.