Pripravite slastne zelenjavne rezance v omaki!
Kosilo v službi ali zgodnja večerja doma, pripravljena iz kakovostnih sestavin, je zagotovo naložba v naše zdravje. Zato je dobro dan začeti z zajtrkom, si vzeti odmor za kosilo in ob koncu dneva sesti k večerji.

Zelenjavni rezanci v omaki
Sestavine za 2 osebi:
1 čebula
1 strok česna
250 g šampinjonov
2 bučki
2 večja korenčka
50 g mlade špinače
125 g češnjevega paradižnika
4 žličke olja
250 ml smetane za kuhanje
sol, poper
Preberite tudi: Skutna pita z zelišči in zelenjavo. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo sesekljamo, česen pretlačimo. Šampinjone očistimo in razpolovimo.
2. Paradižnik in špinačo splaknemo z mrzlo vodo. Paradižnik razpolovimo. Bučke in korenje s posebnim nožem narežemo na spiralne rezance.
3. V ponvi segrejemo dve žlički olja in tri minute pražimo gobe. Vzamemo jih iz ponve, v njej segrejemo še dve žlički olja in popražimo česen in čebulo. Zalijemo s smetano, zavremo in dodamo zelenjavne rezance. Ko zavrejo, dodamo špinačo, kuhljamo tri minute in dodamo še paradižnik. Solimo, popramo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se