© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Praznične dobrote: Cimetove palčke


Revija Maja
11. 12. 2017, 12.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Le še nekaj dni je časa, da zberemo najboljše recepte, kupimo sestavine zanje in zavihamo rokave za pripravo vseh prazničnih dobrot.

fingers.jpg
Revija Maja

Cimetove palčke (95 minut)

Sestavine za 65 palčk:
50 g posušenih jabolčnih rezin (obročkov)
½ žlice cimeta
50 g marcipana

Za vaniljevo testo:
250 g moke
65 g sladkorja v prahu
¼ žličke soli
1 žlička vaniljeve esence
150 g masla
1 rumenjak

In še:
1 jajce
80 g mandljev v lističih
2 zavoja bele čokoladne glazure

1. Jabolčne obročke narežemo na večje koščke in sesekljamo v multipraktiku. Zmešamo s cimetom in marcipanom.

2. Za testo v skledo presejemo moko in sladkor v prahu, dodamo sol in vaniljo.

3. Hladno maslo narežemo na koščke in dodamo moki. Zgnetemo s prsti, dodamo rumenjak in jabolčno-cimetovo maso. Zgnetemo v gladko testo.

4. Zavijemo ga v folijo in za pol ure postavimo na hladno. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

5. Testo dobro pregnetemo in razvaljamo 1 cm na tanko. Za eno uro postavimo na hladno.

6. Iz testa izrežemo 1 cm široke in 6 cm dolge palčke in jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

7. Namažemo jih z razžvrkljanim jajcem in potresemo z mandlji.

8. Palčke pečemo 15 minut in počakamo, da se ohladijo. Potem jih do polovice pomočimo v čokoladno glazuro.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.