Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene krače po maroško za božansko kosilo!


M. S., Maja
21. 11. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

pečen piščanec po maroško.jpg
Revija Maja
Pečen piščanec po maroško

Pečene krače po maroško

Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
2 stroka česna
½ bio limone
400 g čičerike (iz konzerve)
350 g korenja
1 žlica olivnega olja
1 žlica začimbne mešanice Ras el hanout
8 piščančjih krač (zgornji deli)
1 pest peteršilja
4 žlice jogurta

Preberite tudi: Pite za popoln obed v hladnih novembrskih dneh.

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Olupimo česen in čebulo, sesekljamo. Limono narežemo na rezine, čičeriko splaknemo in odcedimo, korenje ostrgamo in narežemo na kose.
2. V pekač stresemo česen, čebulo, čičeriko, limono in korenje, pokapljamo z oljem in z začimbami, na vrh položimo krače. Začinimo.
3. V pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 25 minut. Potem krače odstranimo in dobro premešamo zelenjavo. Krače vrnemo v pekač in pečemo še 20 minut.


4. Potresemo s peteršiljem in ponudimo z jogurtom in kuskusom.

Ste vedeli?
Ras el hanout je začimbna mešanica, ki vsebuje črni poper, ingver, koriander, dimljeno papriko, kardamom, muškatni orešček, kurkumo, nageljnove žbice, piment, kajenski poper in rožne liste.

Objavljeno v reviji Maja št. 23, 9. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.