Predvolilni boj

Trump in Harris v sporu zaradi mikrofonov, soočenje pod vprašajem

S.R./STA
26. 8. 2024, 20.12
Posodobljeno: 26. 8. 2024, 20.12
Deli članek:

Za 10. september je na televiziji ABC predvideno soočenje med demokratsko predsedniško kandidatko Kamalo Harris in republikanskim kandidatom za predsednika Donaldom Trumpom, a je slednji zdaj namignil, da se ga morda ne bo udeležil.

Profimedia
Kamala Harris in Donald Trump se potegujeta za predsedniški položaj.

Donald Trump je na svojem družbenem omrežju Truth Social danes namignil, da se predvidenega soočenja s Kamalo Harris morda ne bo udeležil. Dogovor o soočenju je bil sicer sprejet še med kampanjo predsednika ZDA Joeja Bidna, preden je ta konec julija odstopil od tekme za drugi mandat in izrazil podporo podpredsednici Kamali Harris. 

Volilna štaba Trumpa in Harris sta načeloma sprejela enak dogovor, vendar pa je demokratka predlagala spremembo pravil. Bidnov štab je zahteval in dobil pravilo, da se mikrofon kandidata v času, ko ta nima besede, izključi. Svetovalec Harris Brian Fallon pa je televiziji ABC predlagal, naj mikrofone obeh kandidatov ves čas pustijo vključene. "Kot mi razumemo, bi Trumpovi upravitelji raje imeli izključen mikrofon, ker menijo, da se njihov kandidat ne bo zmogel obnašati predsedniško vseh 90 minut soočenja," je dejal Fallon.

"Kampanja nasprotnice se je strinjala o enakih pravilih, kot so veljala za soočenje na televiziji CNN. Nato pa so zaprosili za to, da bi kandidata med soočenjem sedela in bi lahko imela pred seboj zapiske. Mi se s temi spremembami nismo strinjali," pa je dejal Trumpov svetovalec Jason Miller, ki je menil, da se Harris s spremembami pravil želi izogniti soočenju.

Drugačna taktika

Bidnova kampanja je sicer izključene mikrofone za junijsko soočenje na televiziji CNN, kjer se je predsednik ZDA zelo slabo odrezal, zahtevala zato, ker ni želela ponovitve soočenja iz leta 2020, ko je Trump kričal čez Bidna in mu nenehno skakal v besedo.

Harris pa je ubrala drugačno pot in želi ameriški javnosti predstaviti Trumpa v njegovi "pravi podobi". Njena kampanja ga namreč označuje kot neresnega in čudnega. Nekateri republikanci medtem Trumpa pozivajo, naj neha z osebnimi napadi in žalitvami in se raje osredotoči na razlike v gospodarski politiki, saj imajo številni prebivalci ZDA vtis, da jim je bilo v časih Trumpovega vladanja bolje kot danes.

Trump je pred tem v nedeljo v objavi na omrežju Truth Social kritiziral televizijo ABC in njene voditelje, pa tudi Kamalo Harris.

"Kdaj bo tovarišica Harris začela odgovarjati na vprašanja? Je radikalna levičarka, javnost mora izvedeti, za kaj se zavzema - za revščino in neuspeh Amerike. Intervjuje zavrača, ker ne zaupa lastni inteligenci, sedaj pa skuša še spremeniti pravila za soočenje na lažnih ABC novicah," je med drugim zapisal Trump, ki si medtem želi soočenja na televiziji Fox News s polno dvorano občinstva.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste