Premagal ga je rak

Umrl nemški nogometni trener Christoph Daum

A.S./STA
25. 8. 2024, 10.43
Posodobljeno: 25. 8. 2024, 10.45
Deli članek:

Po dolgem boju z rakom je v starosti 70 let umrl nekdanji nemški nogometni trener Christoph Daum, je sporočila njegova družina, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Daum, ki je treniral številna moštva v Nemčiji in tujini ter bil kandidat za prevzem nemške reprezentance, je bil med drugim trener nekdanjega slovenskega igralca Milivoja Novakovića.

Profimedia
Christoph Daum je umrl zaradi posledic raka. Star je bil 70 let.

Daumova družina je sporočila, da je umrl v soboto "spokojno, obkrožen s svojo družino". Potem ko so mu leta 2022 odkrili raka, se je Daum sprva umaknil iz javnega življenja, a se je pozneje vrnil v središče pozornosti. "Rak je izbral napačno telo," je Daum rekel v intervjujih in pogovornih oddajah, pri čemer je s svojim borbenim duhom navdihoval druge.

Daum, tudi sam nogometni igralec, je bil kot trener zmagovalec elitne nemške bundeslige s Stuttgartom leta 1992. V 30 letih je treniral devet različnih klubov ter osvojil 10 naslovov. Bil je tudi prvi kandidat za prevzem selektorskega mesta v nemški reprezentanci, dokler njegove kariere leta 2000 ni zamajalo končno priznanje, da je vzel kokain, zaradi česar so ga odpustili pri takratnem klubu, katerega trener je bil, Bayerju Leverkusnu.

V svojem razgibanem življenju je pogosto poudarjal sporočilo: "Lahko padeš. Ni pomembno, kako pogosto padeš. Le vstati moraš." V letih od 2006 do 2009 je bil trener Kölna, katerega član je bil tudi nekdanji slovenski reprezentant Milivoje Novaković.

Daum je Novakovića 12. septembra 2008 postavil za kapetana prve ekipe, vendar je slovenski napadalec konec novembra 2009 kapetansko funkcijo izgubil zaradi spora z novim trenerjem Kölna Zvonimirjem Soldom. Daum je bil kot trener trikrat turški prvak, enkrat z Bešiktašem in dvakrat s Fenerbahčejem, naslov avstrijskega prvaka je osvojil z dunajsko Austrio. V svoji bogati trenerski karieri je bil tudi selektor Romunije.

Estrada

Miley Cyrus
"Flowers"

Miley Cyrus očitajo kopiranje pesmi Bruna Marsa

Sebastian
Izgubil spomin

Pevec Sebastian po halucinacijah v bolnišnici

Diddy
Domnevne spolne zlorabe

Aretacija Sean "Diddy" Combs: Slavnega raperja obtožujejo trgovine z ljudmi

maneskin
Estrada

Pevec skupine Maneskin Damiano David napovedal solo kariero

Lionel Messi
Vrnil se je

Lionel Messi šokiral ob vrnitvi na igrišče: Nova podoba zasenčila mojstrske zadetke

Raiven
Evropska turneja

Raiven se bo z evrovizijsko uspešnico "Veronika" predstavila v Zagrebz

Zanimivosti

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?