Intervencija v teku

Foto in video: Na Hrvaškem zagorelo v tovarni plastike, požar je pogašen

D.K.
7. 8. 2024, 17.25
Posodobljeno: 7. 8. 2024, 20.00
Deli članek:

Danes okoli 15.00 je zagorelo v osiješki tovarni za predelavo. Na terenu so številni gasilci, ki so požar uspeli omejiti.

Borna Jaksic/Pixsell/Bobo
Na terenu so številni gasilci, ki so požar uspeli omejiti.

Požar, ki je izbruhnil v predmestju Osijeka v tovarni Drava International je trenutno pod nadzorom. "Ta požar še zdaleč ni tako razsežen, kot je bil lani oktobra. Požar je obvladan, ni pa pogašen. Verjamem, da bo čez dan v veliki meri pogašen. Prosim občane, predvsem tiste, ki živijo v mesta, kamor se kadi, naj ne gredo ven in zaprejo okna," je za medije okoli 17.00 pojasnil podžupan Osijeka Dragan Vulin.

Podžupan je še povedal, da so poleg gasilcev na teren odšli policija, interventne službe in pripadniki civilne zaščite. Skrb vzbujajoče je, je zatrdil, da se je požar znova zgodil v istem podjetju. "O vzrokih požara je še prezgodaj govoriti. Pripadniki osiješko-baranjske policijske uprave so tam že od samega začetka in zaradi tega bo zagotovo lažje ugotoviti vzrok," je dodal.

Borna Jaksic/Pixsell/Bobo
Na terenu so številni gasilci, ki so požar uspeli omejiti.

Gasilci so potrdili, da je na dvorišču tovarne, kjer je sicer parkirišče za avtomobile, zagorelo več bal. Gašenje otežuje močan veter, so pa gasilcem pomagali delavci, ki so z bagri odstranili bale, ki jih ogenj ni zajel, da bi preprečili širjenje ognja, poroča 24sata.

Delavci Drave so zaradi dima zbežali iz tovarne, slišali so tudi poke, gost dim pa je prenašal vnetljive kose in drugod povzročal manjše požare.

Borna Jaksic/Pixsell/Bobo
Na terenu so številni gasilci, ki so požar uspeli omejiti.

"Poškodovan ni bil nihče, večje gmotne škode pa ne bo. Glede na to, da je bil požar pod daljnovodom, smo morali delu mesta izklopiti elektriko," pa je popoldne povedal Goran Ivković, poveljnik JVP Osijek, ki pričakuje, da bo požar do večera pogašen. Dodal je, da imajo dovolj vode, vozil in energije. Na voljo je 20 vozil in 60 gasilcev, prihajajo pa tudi dodatne sile, aktivirali bomo tudi robota, potrebovali bomo veliko mehanizacije, da vse spravimo v red, je dejal Ivković, ki se ni želel spuščati v analizo odpadne plastike in shranjevanja.

Požar so v večernih urah pogasili

Nakar je Ivković zvečer v osrednjem Dnevniku HTV povedal, da je požar v celoti pogašen in da bo še danes ostal v službi, vzrok požara pa bodo ugotavljali jutri. "Za nas bo požar pogašen, ko se zadnji gasilec vrne v enoto, lahko pa rečemo, da je požar pogašen, dima ni in smo tu le preventivno, dokler preiskava ni končana," je dejal.

Ivković je še povedal, da je bilo na intervenciji skupno 111 gasilcev, 15 enot in 30 vozil. "V primerjavi z lanskim požarom je situacija precej drugačna. Tokrat ni bilo vetra, šlo je za veliko manjši požar in imeli smo dostop z vozili, zato se intervencija lahko hitro končala. Recimo, da so se morda, v primerjavi z lanskim letom, nekoliko izboljšali protipožarni ukrepi," je dodal.

Spomnimo, ob lanskem požaru, ki se je zgodil oktobra, je bila velika težava gasilcev to, da med visokimi balami plastike ni bilo dovolj manevrskega prostora za premikanje, torej za hitrejše in varnejše gašenje.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste