Na požarišču

(Video) Medtem ko je Anna gasilce zmerjala s "čudaki", je oče želel vzeti njihovo cisterno

D.K.
1. 8. 2024, 10.10
Posodobljeno: 1. 8. 2024, 14.35
Deli članek:

Včeraj nekaj po 12. uri sta v zaledju Šibenika izbruhnila dva nova požara. In medtem ko se je novinarka televizije RTL v živo javljala z območja požarov, sta pred kamero stopili dve jezni ženski, ki sta gasilce začeli žaliti ter jih označili za "čudake".

Posnetek zaslona RTL
Jezni ženski vpili v kamero.

V Dalmaciji so se gasilci tudi včeraj borili s požari, med drugim  Del pri naselju Danilo Kraljice nedaleč od Šibenika, od koder se je v živo javljala tudi novinarka RTL, ki je povedala, da razmere niso rožnate. "Kanader poskuša pogasiti ogenj, veter je ponovno močan in požar se širi z veliko hitrostjo. Približal se je hišam. Prestrašeni ljudje pa stojijo pred hišami in čakajo na evakuacijo."

Novinarka je nato pripovedovala, da je govorila z dvema ženskama, ki sta ji povedali, da se že dva dni bojita za svoje življenje. "Omenili sta, da ne vesta, kaj se dogaja, da ne vesta, zakaj ognja hitreje ne pogasijo in zakaj ni več gasilcev na terenu," je dejala novinarka in dodala, da so ji tudi gasilci povedali, da jih na tem območju primanjkuje. "Cel dan niso porabili treh cistern vode. Ljudje so sami gasili," je agresivno zavpila ena izmed žensk v kamero. "Vse smo naredili za to državo, oni niti s prstom ne mignejo," je jezno pripomnila druga.

Nakar ena od žensk zagrabi kamero in jo usmeri proti gasilcu Javne gasilske enote Šibenik ter snemalcu zavpije, "prenašaj to, snemaj ga, snemaj vse in tudi policaje" ter doda nekaj kletvic. Ob tem sta ženski še povedali, da je policija enemu od vaščanov napisala kazen, ker je gasilcem nesel hrano in vodo. Nato ena od njiju reče novinarki, da naj posname vse in vse potem tudi predvaja. "Nekdo mora temu narediti konec," sta zavpili. "Nekdo bo plačal to škodo!"

Po navedbah portala Šibenski.si sta se se pred kamerami in s tem v središču javnosti znašli Ana in Neda Dujić, hči in žena vodje Hrvaških šuma, nekdanjega predsednika HDZ Šibensko-kninske županije in nekdanjega župana Skradina Nediljka Dujića. 

Posredoval minister

Kot je naknadno poročal Dnevnik.hr, bo policistka zaradi zmerjanja in groženj tožila Anno. Menda izrečeno pred kamerami ni niti približno to, kar je Anna zabrusila policistki, ko nihče ni snemal. Po njihovih navedbah je Anna tudi ostro kritizirala delo gasilcev in dejala, da se njen oče doma duši. Da se ne bi zadušil, je celo hotel gasilcem vzeti cisterno in jo parkirati na svoje dvorišče. Hiša družine Dujić se nahaja v Ićevu in tam ne živijo ves čas. Poleg njihove je požar ogrožal še 300 drugih hiš.

Kot še piše Dnevnik.hr, je Dujić grozil gasilcem in zahteval, naj pred njegovo hišo stoji cisterna, posredoval pa naj bi sam policijski minister Davor Božinović. Navsezadnje pa je razburjen povedal, da bo zaradi groženj zahteval tudi policijsko zaščito.

Minister Božinović je ob vprašanju o tem incidentu dejal, da bo policija izvedla preiskavo v zvezi z vsemi relevantnimi dejstvi in nato izvedla ustrezne ukrepe. Kasneje se je oglasil tudi sam Nediljko Dujić, ki se je opravičil zaradi izpada družinskih članic. Povedal je, da sta bili v šoku. 

Tako so se odzvali gasilci

Po "incidentu" so se oglasili tudi gasilci iz Šibenika, ki so le pripomnili, da na njihovi Facebook strani še nikoli niso nikogar užalili, tako da tudi zdaj ne bomo teh dveh popularnih dam. V objavi pa so podrobno opisali njihov dan in vse nadčloveške napore, ki so jih vložili, da bi preprečila širjenje požara ter zaščitili ljudi in domove.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste