Zaradi napake ob kolajno

Savšek razočaran nad sodniško odločitvijo, nikakor pa ne nad vožnjo

S.R./STA
29. 7. 2024, 20.00
Posodobljeno: 29. 7. 2024, 22.11
Deli članek:

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je bil povsem blizu olimpijskega odličja, a je bila napaka, ki jo je storil na petih vratcih, predraga. S sodniško odločitvijo se sicer ne strinja.

STA
Sprva je nekaj časa mislil, da bo osvojil medaljo, a je hitro ostal brez nje.

Če bi obveljala odločitev, ki so jo sodniki sprejeli med vožnjo, bi si Benjamin Savšek prislužil kazen dveh sekund, kar bi pomenilo, da bi današnji finale v slalomu na divjih vodah končal na tretjem mestu in domov odnesel bronasto kolajno. A so sodniki po pregledu posnetka ocenili, da je šlo za namerno odrivanje količka, in mu dodelili 50-sekundni pribitek, kar ga je stalo kolajne. Savšek je kmalu po finalni vožnji je za RTV Slovenija dejal, da se s kaznijo ne strinja. "Sem brez besed, ker se mi zdi, da so mi krivično dosodili kazen." "Bil sem s čolnom postavljen pokonci, lovil sem ravnotežje in šel v zaveslaj, ampak šel po sredini vrat," je opisal dogajanje na petih vratih.

"Mislim, da vse to ni bilo prav. A video sodnik se je tako odločil, nimam kaj. Dotik za dve sekundi je bil, jaz sem pač porinil čoln v sredino vrat, v zraku malo lovil ravnotežje, s spodnjim delom vesla zadel v količek. Sodnik je menil, da namerno, jaz trdim drugače, nisem si nameraval odpreti linije vrat. So pa to le moji občutki. Mislil sem, da je bil samo dotik, nato sem šel na polno, nekaj časa še menil, da bom osvojil kolajno, a hitro ostal brez nje. Razočaran sem nad odločitvijo, nikakor pa ne nad vožnjo," je bil razočaran 37-letni kanuist.

STA
Benjamin Savšek je razočaran nad sodniško odločitvijo, nikakor pa ne nad vožnjo.

V finalu kajakaških in kanuističnih tekem pritožba ni več mogoča, zato ni bilo možno storiti ničesar. "Smo sodnikom hoteli nekaj dopovedati, a nam niso niti pustili do njih, niso nam hoteli prisluhniti. Isto stvar so mi dosodili tudi na svetovnem prvenstvu v Bratislavi, ko sem zaradi tega tudi ostal brez visoke uvrstitve. Res škoda, v takem fantastičnem vzdušju bi bilo lepo spet stati na stopničkah," je dejal dvakratni svetovni in štirikratni evropski prvak.

Ta je tako kot v Tokiu tudi tokrat stopnjeval svoje vožnje. V kvalifikacijah ni bil prepričljiv, v polfinalu je bil že boljši, dosegel je peti čas, svojo najboljšo predstavo pa je v njegovem stilu pokazal prav v finalu. "Zdajle sem res stiskal po svojih močeh, a Francoza Nicolasa Gestina je tukaj nemogoče premagati, bil je najhitrejši v vseh vožnjah. Res vsaka mu čast," meni Savšek, ki pa dodaja, da mu razočaranje zmanjšuje spomin na zlato iz Tokia.

"Zagotovo ga bo lažje prenesti, ker sem že bil olimpijski prvak, sem pa si zelo želel še eno kolajno. Upam, da se mi bo še ponudila priložnost. Lahko pa rečem, da je sezona letos zame bolj ali manj končana, saj pomembnih tekem ni več veliko," napoveduje Savšek, ki bo v Parizu nastopil tudi v kajakaškem krosu, a v njem nima nikakršnih pričakovanj.

Zlato je bilo zanj tokrat nedosegljivo, saj je sanjsko vožnjo pokazal domačin Nicolas Gestin.

STA
Benjamin Savšek

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast