Negativno mnenje

Občina Grosuplje namerava v prihodnje dosledno upoštevati priporočila računskega sodišča

A.S./STA
10. 7. 2024, 12.20
Posodobljeno: 10. 7. 2024, 12.23
Deli članek:

V občini Grosuplje v zvezi z ugotovitvami računskega sodišča, ki je pri pregledu njenega poslovanja za leto 2022 ugotovilo številne nepravilnosti, zatrjujejo, da so nepravilnosti v celoti odpravili, pri prihodnjem poslovanju pa nameravajo dosledno upoštevati vsa priporočila revizorjev.

Občina Grosuplje
Računsko sodišče je v reviziji poslovanja občine za leto 2022 ugotovilo več nepravilnosti in občini izreklo negativno mnenje.

Kot so v odzivu za STA zapisali na občini, so ministrstvo za finance v okviru odpravljanja nepravilnosti že obvestili o sprejetem zaključnem računu proračuna občine za leto 2022. Prav tako je občina 21. junija z izbranim izvajalcem sklenila pogodbo o oddaji storitev notranjega revidiranja zunanjemu izvajalcu, kar se izvaja vsakoletno v skladu z veljavno zakonodajo.

Zaradi nepravilnosti, ki jih je pri oddajanju prostorov ugotovilo računsko sodišče, je župan maja izdal sklep, s katerim je imenoval skrbnike pravnih poslov glede najemnih razmerij, v zvezi z ugotovljenimi nepravilnostih pri oddaji javnih naročil pa je občina februarja pripravila interno navodilo za pripravo investicijske dokumentacije za investicijske projekte.

Ker je računsko sodišče ugotovilo nepravilnost tudi pri financiranju nevladnih organizacij in ustanov, je župan maja imenoval delovno skupino, ki bo pripravila dopolnitve obstoječih aktov o razdeljevanju sredstev za nevladne organizacije.

Občina se namerava v prihodnje držati tudi predpisov glede podajanja soglasij za zadolževanje javnih podjetjih v občinski lasti, so v odzivu še navedli na Občini Grosuplje.

Računsko sodišče občini izreklo negativno mnenje

Računsko sodišče je namreč v reviziji poslovanja občine za leto 2022 ugotovilo več nepravilnosti in občini izreklo negativno mnenje. Večje nepravilnosti je med drugim ugotovilo pri pripravi proračuna in zaključnega računa, prodaji nepremičnega premoženja, oddaji prostorov v najem, javnih naročilih in zadolževanju. Občini je podalo priporočila za izboljšanje poslovanja.

Revizorji so občini podali priporočila za izboljšanje poslovanja, niso pa zahtevali predložitve odzivnega poročila, saj je občina že med revizijskim postopkom, kjer je bilo mogoče, sprejela ustrezne popravljalne ukrepe.

Estrada

natalija verboten
V kopalkah

Foto: Natalija Verboten odkrila, kje uživa na dopustu

winona-ryder
Holywoodski nesmisel

Winona Ryder: "Producenti so menili, da nisem dovolj lepa"

Shannen Doherty
Po hudi bolezni

Umrla je priljubljena igralka Shannen Doherty

Alec Baldwin
Sojenje zaradi uboja

Presenetljivo: Sodnica razveljavila obtožnico proti igralcu Alecu Baldwinu

Alec Baldwin
Grozi mu 18 mesecev zapora

Začelo se je sojenje Alecu Baldwinu, en posnetek ga je še posebej prizadel

Kim Kardashian
Bizarno

Kim Kardashian za mladosten videz uporabljala lososovo spermo

Zanimivosti

barbie
Nič od tega

Barbika ali Ken? Mattel je v svoj asortiman dodal lutke nevtralnega spola

shakira
Zanimivosti

Shakira podaljšala odmor na finalni tekmi

Revija History naslovka
Delovna sila

Beli sužnji v britanskih kolonijah

zaoeljivke_1
Trijntje

Smrtonosne mlade zapeljivke

hladne pijače, poletje, napitki
Koristno in uporabno

Zvijače, s katerimi bo pijača hladna že v nekaj minutah

profimedia-0319203561
Koebenhavn

S pobiranjem smeti in javnim prevozom do brezplačne hrane, kave ali prenočišča