Muzej VSO

Foto: Na predstavitvi Omerzove knjige o Kučanu nekateri znani obrazi

R.T.
24. 5. 2024, 16.25
Posodobljeno: 24. 5. 2024, 16.25
Deli članek:

Kdo drug, če ne človek, ki je vrsto let stikal po teh in onih arhivih, se bo počutil kompetentnega, da spiše knjigo o nekdanjemu predsedniku Milanu Kučanu.

Primož Lavre
Vasko Simoniti in Jelko Kacin že prebirata, Žiga Turk še ne.

Raziskovalec in publicist Igor Omerza je danes v prostorih Muzejske zbirke VSO predstavil svojo novi knjigo z naslovom Milan Kučan in Udba, v kateri po poročanju kolego z Reporterja razkriva še nikoli doslej objavljene dokumente SDV o prvem možu partije. Gre za 560 strani težko knjigo, ki vključuje fotografije in faksimile dokumentov. Naslovnico krasi fotografija takrat 17-letnega Kučana, ko je kot 17-letni fant vstopil v partijo.

Primož Lavre
Igor Omerza in poslanka SDS Mojca Škrinjar

Današnje dogajanje je pritegnilo tudi nekaj bolj ali manj vidnih podpornikov desne politične struje, pa tudi kakšen obraz, ki ga vsaj v zadnjih letih krasijo bolj desni nazori, ali pa ga je vrvež v muzeju samo zanimal. Sodeč po fotografijah je bilo tam opaziti vsem znanega večnega borca Vilija Kovačiča, nekdanjega ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turka, upokojenega strojevodjo, vplivnega člana SDS, nekdanjega poslanca in nazadnje programskega svetnika RTV Slavka Kmetiča, nekdanjega ministra, evropskega poslanca, vladnega govorca in nacionalnega koordinatorja Jelka Kacina, pogostega ministra za kulturo Vaska Simonitija ter nekdanjega podpredsednika LDS in pozneje dolgoletnega direktorja Stanovanjskega sklada RS Edvarda Ovna.

Primož Lavre
Ni umanjkal niti Vili Kovačič

Primož Lavre
Vasko Simoniti in Jelko Kacin

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka