Poskus posilstva

Ko je mlada Goričanka začela kričati, ji je dal roko na usta, da bi jo utišal

Sijan Pretnar
2. 8. 2024, 19.50
Deli članek:

V začetku tedna je na družbenih omrežjih zakrožila novica, da je v ponedeljek tujec na Grčni poskušal posiliti mlado domačinko. Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so storilca prijeli in da ga bodo tožilstvu ovadili zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Potem ko je na Facebooku zakrožila novica o domnevnem poskusu posilstva na Grčni, so v sredo na novogoriški policijski upravi pojasnili, da so novogoriški policisti osumljenega italijanskega državljana prijeli na kraju dejanja. Potrdili so, da novogoriški policisti obravnavajo kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost. O okoliščinah so obvestili dežurno državno tožilko, ki usmerja predkazenski postopek. Po končani preiskavi bodo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo, drugih podrobnosti pa zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov niso razkrili.

Na Facebooku je domačinka zapisala, da je pred vrati njene hiše prišlo do poskusa posilstva 19-letnega dekleta in da njenih krikov nikoli ne bo pozabila. Moškega je z obema rokama prijela za vrat in ga povlekla na dvorišče svoje hiše, moški pa je v angleškem jeziku večkrat ponovil, da jima bo plačal. V sosednji Gorici naj bi napadel že kar nekaj deklet, je dodala domačinka.

Za Radio Robin je spregovoril tudi pretreseni oče dekleta, ki je povedal, da so se v ponedeljek ravno vrnili s krajših počitnic. »Pol ure prej smo prišli, hčerka ni niti vedela, da smo doma. V bližnjem trgovskem središču hčerka opravlja študentsko delo in se je ravno vračala domov. Na sredini ulice je videla fanta, ki se ji na prvi pogled ni zdel nevaren,« je povedal in dodal, da so najprej slišali krike pred hišo. »Najprej sem mislil, da se otroci igrajo, partnerica pa je takoj začutila, da je nekaj narobe, in je začela kričati. Nato sem šel pogledat, zagledal soseda in takoj videl, da je nekaj narobe. Hčerka je zakričala, da jo je hotel posiliti, partnerica je storilca potegnila na dvorišče. To se je zgodilo v varnem okolju, v bližini hiše, to je za otroka najbolj varno okolje,« je dejal zgroženi oče.

V zapisniku o ponedeljkovem dogajanju je – kot je poročal Radio Robin – zapisano, da je fant deloval zmedeno, hodil je počasi in se obračal nazaj. Žrtev je čutila, da jo fant zasleduje, bilo jo je strah. Ko je hotela vstopiti na domače dvorišče, je bil za njenim hrbtom. V angleškem jeziku jo je nagovarjal, naj gre z njim in naj ne pove nikomur. Ona pa mu je v angleškem jeziku odgovorila, naj gre stran in da bo poklicala policijo. Fant jo je nato napadel, z obema rokama jo je zagrabil za ramo. Medtem ko se mu je upirala, jo je poskusil pritisniti ob sebe, nato pa sta padla na tla. Ko je začela kričati na pomoč, ji je osumljeni dal roko na usta, da bi jo utišal, nato je na pomoč pritekel sosed, kmalu zatem pa še starši.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste