Pred domačo hišo

V Novi Gorici pri poskusu posilstva 19-letnice zasačili Italijana; starše je moledoval, naj ne kličejo policije

J.V./STA
1. 8. 2024, 10.27
Posodobljeno: 1. 8. 2024, 10.58
Deli članek:

Novogoriški policisti obravnavajo kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, storilca, ki je državljan Italije, so v ponedeljek prijeli na kraju dejanja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po poročanju medijev je v ponedeljek popoldne prišlo do poskusa posilstva 19-letnice v bližini njenega doma v Novi Gorici, kjer je osumljeni žrtev zasledoval. Kot so v sredo še zapisali na Policijski upravi Nova Gorica, so o okoliščinah dejanja seznanili dežurno okrožno državno tožilko iz Okrožnega državnega tožilstva Nova Gorica, ki usmerja predkazenski postopek. Po izvedenih aktivnostih bodo podali kazensko ovadbo, ostalih podrobnosti pa zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov ne morejo posredovati, so pojasnili.

Dogodek, ki je najprej zaokrožil po družbenih omrežjih, je za Radio Robin potrdil oče žrtve. Zgodilo se je po 18. uri na Grični. Kot pravi, naj bi Italijan že v domovini zagrešil podobna dejanja. Kot je pojasnil pretreseni oče žrtve, so se v ponedeljek ravno vračali iz krajših počitnic: "Pol ure prej smo prišli, hčerka ni niti vedela, da smo doma. Hčerka opravlja študentsko delo v bližnjem trgovskem centru in se je ravno vračala domov. Na sredini ulice je videla fanta, se ji pa na prvi pogled ni zdel nevaren."

Oče šokiran dodaja, da so najprej slišali krike pred hišo. "Jaz celo kot oče, sem najprej mislil, da se otroci igrajo, partnerka pa je takoj začutila, da je nekaj narobe in je začela kričati. Nato sem šel pogledat, zagledal soseda in takoj videl, da je nekaj narobe. Hčerka je takoj zakričala, da jo je hotel posiliti, partnerka je storilca potegnila na dvorišče, poklicali smo Policijo, ki so nato izpeljali postopek," je dejal za Radio Robin. Najhujše je po njegovih navedbah to, da ne moreš ničesar storiti, le čakati, da sistem opravi svoje "To se je zgodilo v varnem okolju, v bližini hiše, to je za otroka najbolj varno okolje," je zgrožen.

V zapisniku dogodka je po navedbah Radia Robin navedeno, da je fant deloval zmeden, hodil je počasi in se dostikrat obračal nazaj. Žrtev je izpovedala, je je čutila, da jo fant zasleduje in da je takoj za njoobrniti pa si ni upala, saj jo je bilo strah. Okoli 18.10 je prišla do doma. Ko je hotela vstopiti na dvorišče, je bil za hrbtom. V angleškem jeziku jo je pričel nagovarjati, naj gre z njim in da naj ne pove nikomur. Besede je večkrat ponovil, nakar mu je odgovorila v angleškem jeziku, naj gre stran in da bo poklicala policijo.

Fant je žrtev nato napadel, z obema rokama zagrabil za ramo, pri čemer se mu je upirala. Med upiranjem jo je obrnil k sebi, roko je poskusil potisniti med mednožje, med tem sta padla na tla, pri tem je pričela kričati na pomoč. Storilec ji je dal roko na usta, da bi jo utišal. Na pomoč je pritekel sosed, kričanje pa so slišali nato tudi starši, ki so poklicali policijo. Med čakanjem je storilec ponavljal, da jim bo plačal in naj ne kličejo policije, navaja Radio Robin.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste