Samir Žuža

Umrl je nekdanji košarkar in trener: "Mnogi so se zaljubili v košarko, ko so te gledali na igrišču"

D.K.
8. 7. 2024, 09.23
Posodobljeno: 8. 7. 2024, 10.40
Deli članek:

Pri naših južnih sosedih žalujejo, Poslovil se je priljubljeni igralec in trener, ki je v košarki pustil zares velik pečat.

FB Muzej zadarske košarke
Samir Žuža

Umrl je 58-letni Samir Žuža, nekdanji košarkar Zadra in Puntamike. Po končanem igranju se je Žuža posvetil trenerski karieri, javnost pa se ga spominja kot pomočnika trenerja Zadra. Kot igralec je imel pomembno vlogo ob uvrstitvi Puntamike v A-1 ligo leta 1993. Takrat je bil drugi strelec lige, za Stipetom Šarlijo, igralcem Zadra. Dve sezoni je vodil košarkarje Zadra, katerega klop je zapustil leta 2022, piše Zadarski list. 

Vest o njegovi smrti je včeraj na družbenem omrežju Facebook sporočil Muzej zadrske košarke. Oglasili pa so se tudi navijači HKK Brotnjo Čitluk. Novica o njegovem predčasnem odhodu je razžalostila vse navijače našega kluba, kjer je pustil neizbrisen pečat. Klubu se je pridružil leta 1995 in bil vodja zgodovinskega uspeha v pokalu Radivoja Koraća. Z igranjem za Brotnjo je s svojimi igrami pisal najlepše zgodbe kluba, so med drugim zapisali na straneh HKK Brotnjo Čitluk.

Tudi v trenutkih bolezni je Žuža dokazal svojo igralsko in človeško veličino. Dovolj je omeniti tekmo v pokalu Radivoja Koraća proti Bambergu v Čitluku, ko je kljub težavam z vidom nastopil in Nemcem zadel 6 trojk. Žuža je štiri sezone nosil dres Brotnja s številko 6, po koncu igralske kariere pa je v sezoni 1999/2000 postal športni direktor Čitlučanov, nato pa prvi trener. Skupaj z domačimi igralci ni dovolil, da bi košarka v teh krajih šla v pozabo. 

Po treh sezonah v ligi Herceg-Bosne je v sezoni 2005/06 z Brotnjo osvoji naslov prvaka in vrnil klub v najvišji rang tekmovanja. Na igrišču je bil vodja in avtoriteta, izven njega pa velik človek, ki so ga vsi oboževali, predvsem navijači in mladi košarkarji, ki jim je posvečal posebno pozornost. Mnogi med njimi so se zaljubili v košarko, ko so ga gledali na igrišču.

"Dragi naš Žuža, hvala ti za vse; za nasmeh, toplo besedo, športne nasvete in nepozabne trenutke, ki ste nam jih podarili s svojimi igrami. Bil si in ostal si prava legenda in za vedno boš ostal v srcih svojih Brotnjakov, ki se te bodo spominjali kot velikega igralca in izjemnega človeka. Počivaj v miru božjem, dragi naš Žuža," so sklenili. 

Estrada

natalija verboten
V kopalkah

Foto: Natalija Verboten odkrila, kje uživa na dopustu

winona-ryder
Holywoodski nesmisel

Winona Ryder: "Producenti so menili, da nisem dovolj lepa"

Shannen Doherty
Po hudi bolezni

Umrla je priljubljena igralka Shannen Doherty

Alec Baldwin
Sojenje zaradi uboja

Presenetljivo: Sodnica razveljavila obtožnico proti igralcu Alecu Baldwinu

Alec Baldwin
Grozi mu 18 mesecev zapora

Začelo se je sojenje Alecu Baldwinu, en posnetek ga je še posebej prizadel

Kim Kardashian
Bizarno

Kim Kardashian za mladosten videz uporabljala lososovo spermo

Zanimivosti

barbie
Nič od tega

Barbika ali Ken? Mattel je v svoj asortiman dodal lutke nevtralnega spola

shakira
Zanimivosti

Shakira podaljšala odmor na finalni tekmi

Revija History naslovka
Delovna sila

Beli sužnji v britanskih kolonijah

zaoeljivke_1
Trijntje

Smrtonosne mlade zapeljivke

hladne pijače, poletje, napitki
Koristno in uporabno

Zvijače, s katerimi bo pijača hladna že v nekaj minutah

profimedia-0319203561
Koebenhavn

S pobiranjem smeti in javnim prevozom do brezplačne hrane, kave ali prenočišča