Smrt na avstrijskem Koroškem

Foto: Pilota, ki je strmoglavil na območju Bistrice v Rožu, vrglo iz jadralnega letala

S.R.
20. 5. 2024, 07.11
Posodobljeno: 20. 5. 2024, 07.17
Deli članek:

Vzrok za nesrečo jadralnega letala, ki je v soboto strmoglavilo streljaj od slovenske meje, še ni znan, a so nekaj podrobnosti pojasnili gorski reševalci.

Polizei Kärnten
Pilot nesreče ni preživel.

O nesreči jadralnega letala, ki se je v soboto zgodila na območju občine Bistrica v Rožu na avstrijskem Koroškem, smo že poročali. V strmoglavljenju je umrl 56-letni pilot, ki je zgodaj popoldne vzletel z letališča v Celovcu in prek Karavank priletel v slovenski zračni prostor. Ob povratku je iz neznanih razlogov strmoglavil na območju severnega vznožja gore Vajnež tik za mejo.

Pilot se je na krovu jadralnega letala nahajal sam, je potrdila avstrijska policija. Gorski reševalci so se do razbitin na približno 1700 metrih nadmorske višine prebili v soboto ob približno 20. uri, a so njegovo truplo v dolino prepeljali šele v nedeljo zjutraj. »Največjo težavo je predstavljal močan veter,« je poudaril vodja gorskih reševalcev v Borovljah Hubert Schuster, ki je pojasnil še, da zaradi velike nevarnosti proženja plazov trupla v dolino prav tako niso mogli prenesti gorski reševalci sami. Dejal je še, da je pilot ob trčenju padel iz letala, ko so prispeli na kraj, pa je bil že mrtev. Razbitine so se sicer nahajale na težko dostopnem terenu, zato so se morali reševalci do kraja nesreče spustiti z vrvno tehniko.

Bergrettung Ferlach
Jadralno letalo je strmoglavilo na težko dostopnem terenu.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka