Novi ptujski krof, ptujski pustni burger
Že po tradiciji je pustno omizje nadvse bogato, pust je pregovorno mastnih ust. To je bilo tudi vodilo vseh tistih, ki so pripravili prvo pustno kuhno lokalnih gostincev, ki naj bi bila tradicionalna pustna kulinarična prireditev na Ptuju ob koncu vsakoletnega Kurentovanja. Na dvorišče Fürstove hiše v Krempljevi ulici so zadnji pustni dan povabili Zavod Tura, KUD Fürstova hiša ter lokalni gostinci: Gostilna Grabar, gostilna Ribič, Štajerska hiša kulinarike in grand hotel Primus. Za tekočo ponudbo je poskrbela kavarna Bodi, razvajala pa so tudi vina Conrad Fürst&Söhne.

Čeprav iniciativa ptujskih gostincev ni več aktivna, se bodo po besedah nekdanjega vodje Marka Kolariča iz kavarne Bodi zagotovo tudi v prihodnje našli v tem in še drugih podobnih projektih.
Kakšen je novi ptujski krof, ptujski pustni burger
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se