© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Novi ptujski krof, ptujski pustni burger


tednik
Štajerski Tednik
5. 3. 2017, 10.12
Posodobljeno
10. 07. 2017 · 03:44
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že po tradiciji je pustno omizje nadvse bogato, pust je pregovorno mastnih ust. To je bilo tudi vodilo vseh tistih, ki so pripravili prvo pustno kuhno lokalnih gostincev, ki naj bi bila tradicionalna pustna kulinarična prireditev na Ptuju ob koncu vsakoletnega Kurentovanja. Na dvorišče Fürstove hiše v Krempljevi ulici so zadnji pustni dan povabili Zavod Tura, KUD Fürstova hiša ter lokalni gostinci: Gostilna Grabar, gostilna Ribič, Štajerska hiša kulinarike in grand hotel Primus. Za tekočo ponudbo je poskrbela kavarna Bodi, razvajala pa so tudi vina Conrad Fürst&Söhne.

1488708817_cg_kuhna_2.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Čeprav iniciativa ptujskih gostincev ni več aktivna, se bodo po besedah nekdanjega vodje Marka Kolariča iz kavarne Bodi zagotovo tudi v prihodnje našli v tem in še drugih podobnih projektih.

Kakšen je novi ptujski krof, ptujski pustni burger

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.