© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj zadiši po slastni enolončnici!


M. S., Maja
12. 10. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jesen na naše mize prikliče izdatnejše jedi, ki nas ogrejejo in okrepčajo. Poletne solatke in hladne juhe so se z jedilnikov poslovile za vsaj pol leta, saj nam zdaj dišijo enolončnice, pečeno meso, testenine s krepkimi omakami.

chili-con-carne.jpg
Precon
Fižol z mesom

Fižol z mesom

Sestavine za 6 oseb:
1 čebula
2 stroka česna
2 vejici origana
1 rdeč feferon
1 konzerva (425 g) rdečega fižola
1 konzerva (425 g) koruze
2 žlici olivnega olja
1 kg mletega govejega mesa
2 žlički kajenskega popra
2 žlički mlete kumine
3 žlice paradižnikove mezge
800 g pelatov
250 ml goveje juhe
1 pest črnih oliv
sol

Preberite tudi: Brusnična marmelada s hruškami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Origano osmukamo, feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Fižol in koruzo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

2. V loncu segrejemo olje in na njem popražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in med stalnim mešanjem pražimo. Dodamo še feferon, kajenski poper, kumino, origano in mezgo.

3. Pelate pretlačimo z vilicami ali pa jih preprosto ukašimo. Dodamo mesu in zalijemo z juho. Kuhljamo eno uro in pogosto premešamo. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo fižol in koruzo. Solimo, popramo.

4. Črne olive narežemo in jih skupaj s kislo smetano nazadnje dodamo v lonec.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.