© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pripravite slastne mesne rulade


Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
9. 3. 2019, 11.02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kislo zelje naj bo večkrat v naših krožnikih, saj je odlična, tradicionalno slovenska in predvsem zdrava zelenjava.

k polnjene mesne rulade.jpg
arhiv revije Zarja
Polnjene mesne rulade

Mesne rulade

Za 3 osebe

Priprava: 45 minut

Sestavine: 3 svinjski zrezki (po 150 g), 200 g kislega zelja, 3 rezine pancete, 2 žlici olja, 100 ml sladke smetane, sol, poper, kari v prahu, kurkuma, 2 mladi čebuli.

Priprava: Zrezke splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in s kladivcem potolčemo. Kislo zelje odcedimo in ga razporedimo po zrezkih. Zrezke zvijemo v zvitke, jih ovijemo v rezine pancete in učvrstimo z zobotrebci. Rulade pečemo na vročem olju približno 10 minut. Zalijemo s sladko smetano, dodamo sol, poper, kari v prahu in kurkumo. Segrevamo do vrenja, potem pa znižamo temperaturo in kuhljamo v pokriti posodi 5 minut. Dodamo še na obročke narezano mlado čebulo. Postrežemo s krompirjem v oblicah.

Objavljeno v reviji Zarja št. 9, 26. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.