© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mesna pita za popoln dan


Revija Maja
5. 3. 2018, 15.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Dan je popoln, ko iz pečice zadiši po vroči mesni piti. Pripravite jo po tem vrhunskem receptu in zagotovo boste z njo navdušili svoje najbližje.

pita meso.jpg
Revija Maja

Mesna pita

Listnato testo
45 min

Sestavine za 6 oseb:
1 žlica olivnega olja
700 g mladih govejih zrezkov
1 čebula
1 strok česna
2 korenčka
200 g šampinjonov
1 žlica moke
400 ml goveje juhe
2-3 žlice worcestrske omake
300 g listnatega testa

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Meso narežemo na 3 cm velike koščke. Popražimo jih (3-5 minut) na olju v ponvi. Stresemo iz ponve.

2. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo in narežemo na koščke. Gobe umijemo in narežemo. V ponvi pražimo čebulo, korenje in gobe približno 10 minut. Mešamo in dodamo še česen.

3. Potresemo z moko, zalijemo z juho in omako, solimo in popramo. V ponev vrnemo meso in kuhljamo še 5 minut.

4. Testo razvaljamo in izrežemo pokrove za šest majhnih pekačev (250 ml prostornine).

5. V pekač odmerimo mesni nadev in pokrijemo s testom. Robove testa zatlačimo za pekač. Na sredini testa naredimo luknjico. Pečemo od 20 do 25 minut.

Preberite tudi: Čas je za popolno kosilo. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.