© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Malce drugače: rižota s prekajeno postrvjo


V. S., Maja
18. 2. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

To je vrhunski recept za rižoto s prekajeno postrvijo. Kaj pa, če jo pripravite danes za kosilo?

rižota dreamstime-m-43176758-jpg.jpeg
Dreamstime
Rižota s prekajeno postrvijo

Rižota s prekajeno postrvjo 

Sestavine za 2 osebi:
1 manjša čebula
1 žlica oljčnega olja
200 g riža za rižoto
750 ml vroče zelenjavne osnove
150 g prekajene postrvi
50 g sira maskarpone
naribana lupinica 1 limone
1 žlička limoninega soka
manjši šopek drobnjaka

Priprava:
Čebulo na drobno sesekljajte. 100 g postrvi očistite in narežite na manjše koščke, preostalo pa narežite na rezine. Drobnjak na drobno sesekljajte.

V ponvi segrejte olje in na njem do mehkega podušite čebulo. Dodajte riž in ga med mešanjem steklasto prepražite. Nato prilijte tretjino vroče osnove in mešajte, dokler se vsa ne absorbira. Nato prilijte polovico preostale osnove in znova mešajte, da se absorbira.

Na koncu dodajte preostalo osnovo in mešajte, da rižota postane kremasta in riž kuhan toliko, da je še čvrst pod zobmi. Rižoto odstavite, umešajte koščke postrvi, limonino lupinico, večino drobnjaka in po okusu začinite s soljo in poprom. Rižoto pustite stati 5 minut, nato jo osvežite z žličko limoninega soka, potresite s preostalim drobnjakom in okrasite z rezinami postrvi.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.