© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kosilo v službi - avokado z mandljevo skorjico


M. S.
9. 7. 2018, 11.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hitro in lahko kosilo, ki ga lahko pripravite večer prej, za naslednji dan v službi.

Avokado z mandljevo skorjico
revija Maja

Sestavine za 2 osebi:

120 g bulgurja

sol, poper

pest rukole

100 g češnjevih paradižnikov

1 avokado

1 žlica mandljev

3 žlice belega vinskega kisa

6 žlic zelenjavne juhe

1 žlička medu

1 žlica olivnega olja

Priprava:

1. Bulgur skuhamo v slani vodi po navodilih na embalaži.

2. Rukolo umijemo, osušimo in na grobo zrežemo. Paradižnik narežemo na četrtine.

3. Avokado razpolovimo in odstranimo koščico. Sredico in robove avokada natremo s soljo in poprom.

4. Mandlje na grobo sesekljamo, stresemo na plitek krožnik in nanje položimo polovički avokada. Rahlo pritisnemo, da se mandlji primejo sadeža.

5. Segrejemo ponev in avokado pečemo od dve do tri minute.

6. Za preliv zmešamo kis, juho, med in olje, dodamo sol in poper.

7. Bulgur razdrobimo z vilicami in stresemo v skledo. Dodamo paradižnike in rukolo, prelijemo s prelivom, solimo, popramo in vse dobro zmešamo.

8. Solato ponudimo z avokadom. 

Preberite tudi: Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.