Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ječmenčkova solata z lososom


Maja Poljšak, Maja
3. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Po morsko

jecmen losos.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 200 g ječmenčka
  • 1/2 solatne kumare s tanko lupino
  • 2 paradižnika
  • 1 rumena in 1 manjša rdeča paprika
  • 2 mladi čebulici
  • 200 g narezanega prekajenega lososa
  • 8 žlic olivnega olja
  • 5 žlic sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 1 žlica na drobno zrezanega drobnjaka
  • sol in poper

Priprava:

  1. Ječmenček splaknemo, stresemo v posodo, prilijemo vodo, zavremo, solimo, dodamo žlico olja in skuhamo. Medtem zelenjavo umijemo in očistimo.
  2. Kumaro, paradižnik in papriko narežemo na kockice, mlado čebulico z zelenjem vred pa na koleščke. Lososa narežemo na trakce.
  3. Kuhan ječmenček odcedimo, stresemo v skledo in pustimo, da se ohladi. Nato primešamo zelenjavo in trakce lososa. Iz sedmih žlic olja, limoninega soka, soli in popra ter drobnjaka zmešamo preliv in ga enakomerno prelijemo po solati.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.