Jabolčna marmelada z bezgovimi cvetovi
Pripravite slastno domačo marmelado in navdušite najdražje.
 
                    Jabolčna marmelada z bezgovimi cvetovi
Za 3 kg marmelade potrebujemo: 
3 kg kiselkastih jabolk 
300 g želirnega sladkorja 
sok ene neškropljene limone 
10 bezgovih socvetij 
vodo
Priprava: 
Jabolka olupimo, razpolovimo, odstranimo peščišča ter jih nastrgamo na strgalu ali zmeljemo v multipraktiku. 
S škarjicami odrežemo posamezne bezgove cvetove od kobula, pri cvetovih ne smejo biti ostanki pecljev. Cvetov ne umivamo.
Želirni sladkor zavremo v velikem loncu v četrt litra vode. Dodamo jabolčno drozgo in med stalnim mešanjem kuhamo pol ure. Nato primešamo limonin sok in bezgove cvetove, odstavimo s štedilnika, damo takoj v kozarce in jih dobro zapremo.
Objavljeno v reviji Maja št. 13, 21. 6. 2019.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
            