© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Grahov kipnik


Simona Furlan, Pomagaj si sam
23. 9. 2017, 09.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Recept za to jed je pripravil kuharski mojster Roberto Gregorčič iz priznane in priljubljene restavracije Oštarija v Dolenjskih Toplicah.

grahov kipnik.jpg

Sestavine:

  • ½ kg graha
  • 3 jajca
  • 0,25 l sladke smetane
  • maslo
  • sol

Priprava: Kuhan grah zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo sladko smetano, jajca in sol po okusu. Vse skupaj miksamo toliko časa, da dobimo gladko maso, nato z maslom premažemo modelčke in jih nadevamo s pripravljeno maso. Kipnike pečemo na 170 stopinjah približno 15 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.