© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
recept

Dovolite, da vaša kuhinja zadiši po pisanem in okusnem orientu


Z.F.
20. 10. 2019, 09.42
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sestavine: 400 g čičerike v pločevinki, 5 strokov česna, 8 žlic olja, 1 žlička kumine, 1 žlička mletega koriandra, 3 litri vode, 1 čebula, 3 stebla zelene, sol, poper, limonin sok.

čičerikina juha.jpg
Dreamstime
Čičerikina juha

Čičeriko dobro precedimo in operemo pod vodo. Česen drobno sesekljamo in stresemo v lonec, kamor smo kanili štiri žlice olja. Česen prepražimo toliko, da prijetno zadiši. Dodamo čičeriko, začinimo s kumino in mletim koriandrom ter zalijemo z vodo. Počakamo, da zavre, in nato kuhamo 20 minut. Medtem drobno sesekljamo čebulo, zeleno pa očistimo in narežemo na majhne koščke. V ponvi segrejemo preostanek olja ter dodamo čebulo in zeleno. Prepražimo toliko, da čebula začne dobivati rjavo barvo. Nato stresemo v lonec k čičeriki. Nekaj čičerike, zajemalko ali dve, poberemo iz juhe, preostalo spasiramo. Čičeriko vrnemo v juho ter po okusu začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom. Pripravljeno juho serviramo s kislo smetano in muškatnim oreščkom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.