Zimske skušnjave: čokoladni srčki
V najslajšem času v letu preskušamo nove recepte in razveseljujemo sebe in s svoje bližnje s sladkimi presenečenji.
 
                    Čokoladni srčki
75 minut
Sestavine za 32 piškotov:
Za testo: 
125 g medu 
50 g belega sladkorja 
50 g masla 
2 žlici sladke smetane 
100 g sesekljanih posušenih brusnic 
250 g moke 
2 žlički pecilnega praška 
2 žlički začimb za medenjake 
50 g rjavega sladkorja
In še: 
200 g temne čokolade 
posušene brusnice za okras
Priprava: 
1. Med, sladkor, maslo in smetano segrejemo, da se maslo razpusti. Vlijemo v sekljalnik in zraven damo še brusnice. 
2. Moko zmešamo s pecilnim praškom in začimbami za medenjake. Dodamo maso iz sekljalnika in rjavi sladkor. Vse zgnetemo v testo. Zavijemo ga v folijo in za eno uro postavimo na hladno. 
3. Testo razvaljamo med dvema plastema papirja za peko od 3 do 4 mm na debelo. Z modelom izrežemo srčke in jih pečemo na 180 stopinjah od 15 do 18 minut. 
4. Temno čokolado stopimo in z njo premažemo srčke. Okrasimo z brusnicami.
Majin nasvet 
Piškotom, ki jih shranjujemo v kovinski škatli, dodamo rezino jabolka, da ohranijo sočnost. 
Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
            