© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

'Bučna' kulinarična delavnica


dolenjski-list
19. 11. 2008, 00.00
Posodobljeno
14:40
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

buce.jpg
Arhiv Lokalno.si
buce.jpg

Jeseni se od vsepovsod smejijo krasne oranžne, bele ali pisane buče, ki marsikje popestrijo okolico hiš. Da pa bi ljudi seznanili tudi z uporabnostjo buč v prehrani, je Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj včeraj organiziral kulinarično delavnico Jedi iz buč.

Mentorica Mojca Črnič, inž. agronomije, je na delavnici udeleženkam predstavila uporabno in hranilno vrednost buč v prehrani. Navdušene udeleženke so se nato preizkusile v pripravi različnih bučnih jedi, kot so pogača iz buč, bučni golaž, bučni štruklji, bučni zavitek, bučne palačinke, gratinirana buča špagetarica, ...

Z degustacijo so se udeleženke lahko prepričale, da so jedi iz buč zelo okusne.

Preberite še

                                                            Mojca Frankovič, organizatorica izobraževanje na ZIK Črnomelj

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.

buce1.jpg
Arhiv Lokalno.si

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.