'Bučna' kulinarična delavnica


Jeseni se od vsepovsod smejijo krasne oranžne, bele ali pisane buče, ki marsikje popestrijo okolico hiš. Da pa bi ljudi seznanili tudi z uporabnostjo buč v prehrani, je Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj včeraj organiziral kulinarično delavnico Jedi iz buč.
Mentorica Mojca Črnič, inž. agronomije, je na delavnici udeleženkam predstavila uporabno in hranilno vrednost buč v prehrani. Navdušene udeleženke so se nato preizkusile v pripravi različnih bučnih jedi, kot so pogača iz buč, bučni golaž, bučni štruklji, bučni zavitek, bučne palačinke, gratinirana buča špagetarica, ...
Z degustacijo so se udeleženke lahko prepričale, da so jedi iz buč zelo okusne.
Mojca Frankovič, organizatorica izobraževanje na ZIK Črnomelj
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
