© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

'Bučna' kulinarična delavnica


lokalno
19. 11. 2008, 00.00
Posodobljeno
14:40
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

buce.jpg
Arhiv Lokalno.si
buce.jpg

Jeseni se od vsepovsod smejijo krasne oranžne, bele ali pisane buče, ki marsikje popestrijo okolico hiš. Da pa bi ljudi seznanili tudi z uporabnostjo buč v prehrani, je Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj včeraj organiziral kulinarično delavnico Jedi iz buč.

Mentorica Mojca Črnič, inž. agronomije, je na delavnici udeleženkam predstavila uporabno in hranilno vrednost buč v prehrani. Navdušene udeleženke so se nato preizkusile v pripravi različnih bučnih jedi, kot so pogača iz buč, bučni golaž, bučni štruklji, bučni zavitek, bučne palačinke, gratinirana buča špagetarica, ...

Z degustacijo so se udeleženke lahko prepričale, da so jedi iz buč zelo okusne.

                                                            Mojca Frankovič, organizatorica izobraževanje na ZIK Črnomelj

buce1.jpg
Arhiv Lokalno.si

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.