Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Božična večerja: tudi brez mesa gre!


Vera Simončič, Maja
19. 12. 2018, 11.01
Posodobljeno
20. 12. 2018 · 07:27
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste pripravili za božično večerjo? Ne? Kaj pa, če letos pripravite enostavno in slastno brezmesno jed po našem receptu?

losos-na-soli.jpeg
Revija Maja
Na soli pečen losos

Na soli pečen losos

Za 4 osebe
pribl. 1 kg lososovega fileja
500 g grobe morske soli
1 limona ali limeta

Lososa položite na delovno površino. Pogladite ga s prsti in mu odstranite morebitne kosti. Nato ga pokapajte z limono.

Pečico segrejte na 200 stopinj. V pekač natresite približno pol centimetra soli.

Lososa s kožo navzdol položite na sol in pecite približno 30 minut. Pečenega lososa vzemite iz pečice in previdno narežite na kose. Pazite, da ne predrete kože.

Zraven ponudite pečen krompir ali široke rezance in dušen koromač (sladki janež).

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.