Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Najboljše za na žlico! Avgolemono z mesnimi cmočki


A. K., Maja
24. 5. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

avgolemono z mesnimi cmočki.jpg
dreamstime
Avgolemono z mesnimi cmočki

Avgolemono z mesnimi cmočki
25 minut

Sestavine za 4 osebe:
250 g zmletega piščančjega mesa
3 velika jajca
3 nadrobljene rezine belega kruha (približno 85 g)
2 strta stroka česna
4 žlice drobno sesekljane sveže mete
30 g nastriženega svežega kopra
1/2 žličke soli
1/2 žličke nastrgane limonine lupinice
625 ml piščančje jušne osnove
110 g orza (testenine v obliki zrna)
60 ml limoninega soka (približno 2 limoni)

Priprava:

V skledi zmešamo piščančje meso, eno jajce, kruh, česen, meto, tri žlice kopra, pol žličke soli in limonino lupinico. Dobro pregnetemo in zmes oblikujemo v 24 cmočkov.

V kozici z odebeljenim dnom na zmernem ognju zavremo jušno osnovo, preostalo sol in 625 ml vode. Dodamo orzo in kuhamo 7 minut.

Zmanjšamo ogenj, da juha preneha vreti, nato vanjo previdno spustimo cmočke in kuhamo 5 minut oz. dokler se povsem ne skuhajo, orzo pa zmehča.

V skledici stepemo limonin sok in preostali jajci. V jajčno zmes počasi vmešamo nekaj vroče juhe, nato vse skupaj vmešamo v juho, kuhamo le 30 sekund in odstavimo. Dodamo preostali koper in takoj postrežemo. Juhe ne smemo pogrevati.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.