OŠ I Murska Sobota najuspešnejša pri zmanjševanju količin zavržene hrane
Nastala je tudi knjižica receptov iz ostankov hrane.

Ekošola in Lidl Slovenija sta deveto sezono izvajala projekt Hrana ni za tjavendan. V njem so sodelovale izobraževalne ustanove in z raznolikimi aktivnostmi, merjenjem količine zavržene hrane in ozaveščanjem v povprečju zmanjšale količino zavržene hrane za 30 odstotkov, nekatere skoraj v celoti. Letos je v projektu sodelovalo 215 vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter fakultet, skupaj več kot 14.500 otrok in mladostnikov ter 933 mentorjev. Osnovna šola I Murska Sobota je v kategoriji druge in tretje triade osnovnih šol zasedla 1. mesto in dosegla najboljše rezultate.

Namen projekta je ozaveščati otroke, mladostnike, učitelje in starše o zaskrbljujočih količinah hrane, ki jo vsakodnevno zavržemo ter ponuditi orodja za reševanje problematike v vsakdanu. Izobraževalne ustanove so lahko tudi sodelovale v natečaju Reciklirana kuharija, v sklopu katerega so ustvarili okusne in preproste recepte iz ostankov hrane. Nastalo je 278 receptov, najdete pa jih na tej povezavi.
E-novice · Zdravje
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se