Za zdravje se najejte jabolk
Najboljše priporočilo za uravnoteženo prehrano, torej pravilno in raznoliko, pravi, da izbirajte med sezonskimi živili.

Za zadosten vnos vitaminov in mineralov v telo, v katerikoli sezoni, je treba uživati sadje in zelenjavo, tako svežo kot sušeno, hkrati pa poskrbeti za uživanje žitaric, zmernost pri mesu, mleku in zasičenih maščobah ter povečan vnos hrane, ki spodbuja alkalnost organizma. Ta je namreč nepogrešljiva za ohranjanje dolgoročne stalnosti primernega ravnovesja našega zdravstvenega stanja in zdravja.
Pektini in vlaknine
Jabolka in druge vrste sadja, bogate s pektinom in vlakninami, pospešujejo razstrupljanje, zmanjšujejo kislosti organizma, medtem ko njihovi polifenoli s svojim močnim antioksidativnim delovanjem ščitijo celice pred oksidativnim uničenjem in tako omogočijo prilagajanje vse težjim okoliščinam, ki lahko poslabšajo zdravstveno stanje in zdravje.

Antioksidantni
Grozdje in drugo jagodičasto sadje je prav tako bogato s polifenoli in minerali, ki le še izpopolnjujejo njihov antioksidantni učinek. Citrusi, kivi in šipek so izrazito bogati z vitaminom C, vlakninami, vitamini in minerali. Z njihovim uživanjem krepimo imunski sistem.
Suho sadje, kot so suhe fige, slive ali marelice, je bogato z energijo in vlakninami ter tudi s številnimi vitamini in minerali, predvsem z železom. Če ga dolgoročno vnašamo v telo, mu omogočamo, da proizvede več hemoglobina, s čimer se poveča dotok kisika v organizem in s tem zmanjšuje kislost krvi ter organov. Povečuje pa se tudi oksidacija maščob, s čimer vpliva na uravnavanje konstitucije telesa.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se