Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zlate "Dogodivščine male tikvice" dijakov soboške ekonomske šole


V. T.
1. 2. 2019, 13.28
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na 16. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na sejmu Turizem in prosti čas soboški dijaki spet zlati.

8aba44f700531047e0086eff4d04ce1e.jpeg
Arhiv Ekonomske šole Ms
Namen letošnjega festivala je bil, da dijaki pripravijo turistični produkt na temo turistični spominek, s katerim bodo predstavili lokalno turistično ponudbo.

V času sejma Turizem in prosti čas v Ljubljani poteka vsako leto mednarodni festival Več znanja za več turizma, namenjen srednjim šolam. Dijakinje in dijaki izdelajo raziskovalne naloge, ki jih na turistični tržnici na sejmu predstavijo. Letos je bil namen, da dijaki pripravijo turistični produkt - turistični spominek.



Letos, na 16. festivalu, je sodelovalo 43 srednjih šol iz Slovenije in tujine; prišli so tudi dijaki iz Portugalske, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Na festivalu je kot vsako leto sodelovala tudi ekipa iz Ekonomske šole Murska Sobota, ki je ponovno dosegla najboljše rezultate - prejeli so namreč zlato priznanje. Soboški dijaki in dijakinje - člani tima so bili dijaki 4. c oddelka ekonomski tehnik in sicer Lara Seredi, Nika Hari, Melisa Rainer, Nina Novak, Niko Potočnik in Filip Kutoš, od profesoric pa Nataša Šiplič Šiftar in Cvetka Gomboc Alt - so sodelovali s projektom z naslovom Dogodivščine male tikvice.

d97c02378c9d8d559fa75d3f17892a36.jpeg
Arhiv Ekonomske šole Ms
Namen letošnjega festivala je bil, da dijaki pripravijo turistični produkt na temo turistični spominek, s katerim bodo predstavili lokalno turistično ponudbo.

Turistični spominek je buča, torej tikev, ki je tradicionalni lokalni pridelek, spominek je sestavljen iz knjižice receptov, družabne igrice Mala Tikvica in iz sestavin za pripravo bučnega namaza. Namen spominka je turistom približati različne okuse iz buč ter različne značilnosti Prekmurja.

a3e32f15113217fe99e8051ccaaf9d96.jpeg
Arhiv Ekonomske šole Ms
Namen letošnjega festivala je bil, da dijaki pripravijo turistični produkt na temo turistični spominek, s katerim bodo predstavili lokalno turistično ponudbo.

Mentorica, Nataša Šiplič Šiftar: "V ospredje smo postavili bučno olje, ki je zelo dobro za naše zdravje, z njim pa je povezan tudi naš slogan 'Bučno olje, da ti bo takoj bolje.' Da bi promovirali uporabo bučnega olja v prehrani, smo pripravili tudi knjižico receptov z uporabo bučnega olja pri pripravi jedi in pijač ter popisom zdravilnih učinkov bučnega olja. S pomočjo turističnega spominka želimo vplivati na večjo prepoznavnost Prekmurja, tako doma kot širše. Slovenski spominki kljub svojemu potencialu še vedno niso dovolj prepoznavni. Ravno zato smo izdelali sestavljen spominek, ki predstavlja različne značilnosti Prekmurja in buč."

1510cbfaab36f3891cfd3625b78abfa4.jpeg
Arhiv Ekonomske šole Ms
Namen letošnjega festivala je bil, da dijaki pripravijo turistični produkt na temo turistični spominek, s katerim bodo predstavili lokalno turistično ponudbo.

d0f1e0bde1f01aeef1e34294d22c8754.jpeg
Arhiv Ekonomske šole Ms
Namen letošnjega festivala je bil, da dijaki pripravijo turistični produkt na temo turistični spominek, s katerim bodo predstavili lokalno turistično ponudbo.

a6cd65ae74d10fbafcbaa380c60bd11a.jpeg
Arhiv Ekonomske šole Ms
Namen letošnjega festivala je bil, da dijaki pripravijo turistični produkt na temo turistični spominek, s katerim bodo predstavili lokalno turistično ponudbo.

0c163d64c6a3d2b790d05d6b1ed72da5.jpeg
Arhiv Ekonomske šole Ms
Namen letošnjega festivala je bil, da dijaki pripravijo turistični produkt na temo turistični spominek, s katerim bodo predstavili lokalno turistično ponudbo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.