Juršinci : Ogled dobre prakse na Kmetiji Toplak
Kmetija Toplak iz Juršincev je ena najstarejših turističnih kmetih v severovzhodnem delu Slovenije.

Sredi tedna je v okviru projekta Od kmetije do podjetja potekal ogled Turistične kmetije Toplak kot primer dobre prakse. Na vsestranski kmetiji, ki leži v osrčju Slovenskih goric na gričku nad centrom Juršincev, so prve goste začeli sprejemati že leta 1979. Simon in Marta Toplak sta na gričku nad centrom Juršincev postopoma zgradila pristno domačijo s sobami in vinsko kletjo, kjer si lahko gostje spočijejo od vsakodnevnih obveznosti, se naužijejo miru, pa tudi odlične lokalne kulinarike. Na krožnik namreč dajo le to, kar pridelajo sami. Vedno je mogoče poskusiti tudi meso iz tünke, klobase, zaseko, sir in domač kruh, iz krušne peči zadiši tudi po kvasenicah, gibanicah in drugih dobrotah. Poleg dobrih jedi pa se še kako prileže odlična vinska kapljica. Kmetijo obkroža 12 hektarjev vinogradov, v katerih uspevajo sorte sovinjon, sivi in modri pinot, rumeni muškat, šipon.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se