Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Za napredovanje potreben zlati niz


besedilo in fotografije: R. N.
7. 10. 2011, 06.05
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_6008.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
IMG_6008
img_6010.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Odbojkarji Krke so se uvrstili med najboljših osem ekip v pokalu Slovenije.
img_6049.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Kapetan Luka Brulec na udarcu.

Odbojkarji novomeške Krke so sinoči pred domačimi gledalci z 2:3 izgubili povratno srečanje osmine finala pokala Slovenije z Mariborom. A ker so na prvi tekmi v štajerski prestolnici zmagali s 3:2, je o potniku v četrtfinale odločal zlati niz, v katerem so bili boljši domači odbojkarji.

Tako kot na tekmi v Mariboru so Novomeščani tudi sinoči izgubili prvi niz. V drugem so zaigrali bolje in na prvi tehnični odmor so odšli z dvema točkama prednosti (8:6). Sredi niza so povedli z 15:11 in po vodstvu z 22:19 je vse kazalo, da bodo Novomeščani rezultat v nizih uspeli izenačiti na 1:1. A borbeni gostje so s tremi zaporednimi točkami uspeli izenačiti in po zaslugi dveh dobrih servisov celo osvojili že skorajda izgubljen niz.

Tudi tretji niz, v katerem so imeli domači odbojkarji vseskozi pobudo, se je končal na razliko, vendar tokrat v korist odbojkarjev Krke, čeprav so imeli gostje že zaključno žogo za zmago.

Po osvojenem nizu so se odbojkarji Krke nekoliko sprostili, rezultat tega pa je bilo vodstvo za šest točk (16:10). Vendar tudi občutna prednost ni bila dovolj za miren zaključek, saj so gostje na 20. točki ujeli Novomeščane. K sreči se ni ponovila zgodba iz drugega niza in o zmagovalcu je odločal skrajšani, peti, niz, ki pa so ga dobili gostje. Ker sta bili ekipi po osvojenih nizih izenačeni, sta morali, kot letos velevajo pravila, za napredovanje v četrtfinale odigrati še zlati niz, v katerem so bili boljši odbojkarji Krke.

Krka : Maribor (-22, -24, 25, 21, -11, zlati niz 11)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.