© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za medene hruške z oreščki


Lara Jelen
10. 11. 2025, 06.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.

recept, Medene hruške z oreščki
Profimedia
Medene hruške z oreščki

Sestavine (za 2–4 osebe)

  • 2 hruški
  • sok ½ limone
  • 20 g masla
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 20 g drobtin (po želji)
  • 20 g mandljev
  • 20 g lešnikov
  • 20 g orehov
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ½ čajne žličke mletega ingverja
  • 100 g medu

Priprava

1. Hruške očistite, razrežite na pol, odstranite pečke in pokapajte z limoninim sokom.
2. Zmehčano maslo zmešajte s sladkorjem, drobtinami (lahko izpustite), sesekljanimi mandlji, lešniki in orehi. Mešanico začinite s cimetom in ingverjem.

3. Hruške napolnite z mešanico, jih položite v pekač, prelijte s polovico medu in pecite v predhodno ogreti pečici na 200 °C približno 20 minut, da postanejo mehke.

Preberite še


4. Prelijte s preostalim medom in postrezite še tople.

Objavljeno v reviji Jana,  št. 44, 4. novembra 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.

01_nasl_44.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.