Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Sestavine (za 2–4 osebe)
- 2 hruški
- sok ½ limone
- 20 g masla
- 20 g sladkorja v prahu
- 20 g drobtin (po želji)
- 20 g mandljev
- 20 g lešnikov
- 20 g orehov
- 1 čajna žlička cimeta
- ½ čajne žličke mletega ingverja
- 100 g medu
Priprava
1. Hruške očistite, razrežite na pol, odstranite pečke in pokapajte z limoninim sokom.
2. Zmehčano maslo zmešajte s sladkorjem, drobtinami (lahko izpustite), sesekljanimi mandlji, lešniki in orehi. Mešanico začinite s cimetom in ingverjem.
3. Hruške napolnite z mešanico, jih položite v pekač, prelijte s polovico medu in pecite v predhodno ogreti pečici na 200 °C približno 20 minut, da postanejo mehke.
4. Prelijte s preostalim medom in postrezite še tople.
Objavljeno v reviji Jana, št. 44, 4. novembra 2025.
Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se