Sestavine
· 1–2 glavici treviškega radiča
· 1 čebula
· 2 dcl belega vina
· 200–300g riža za hitro pripravo
· sol, poper, olivno olje, maslo
· 6 žlic naribanega parmezana
Priprava
1. Radič zrežemo na približno 1 cm široke rezance in jih dobro operemo ter ocedimo.
2. Čebulo sesekljamo ter jo na malce masla in olja prepražimo. Dodamo zrezan radič in oboje malce podušimo.
3. Zalijemo z belim vinom in kuhamo 5 minut.
4. Dodamo riž in zalijemo z vodo. Vode damo malo, ker je na koncu ne odlivamo stran. Raje jo med kuho po potrebi dolivamo. Če uporabimo riž za hitro pripravo, bo kuhan v 5 minutah.
5. Ko je riž kuhan (al dente!), vmešamo vanj 2–3 žlice ribanega parmezana in košček masla. Začinimo po okusu s soljo in poprom. Preostali parmezan potresemo po vrh, ko rižoto serviramo.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 9., 27. februar, 2024.