Nasveti

Iz babičine shrambe: Rižota z radičem

Metka McCully Žigon
3. 3. 2024, 05.00
Deli članek:

Hitro pripravljena in zelo okusna. Navadno za to jed uporabimo rdeč treviški radič. Postrežemo kot predjed ali z obilico sveže solate za glavno jed. Recept: METKA McCULLY ŽIGON foto: SHUTTERSTOCK

revija Jana
Rižota z radičem

Sestavine

·         1–2 glavici treviškega radiča

·         1 čebula

·         2 dcl belega vina

·         200–300g riža za hitro pripravo

·         sol, poper, olivno olje, maslo

·         6 žlic naribanega parmezana

Priprava

1. Radič zrežemo na približno 1 cm široke rezance in jih dobro operemo ter ocedimo.
2. Čebulo sesekljamo ter jo na malce masla in olja prepražimo. Dodamo zrezan radič in oboje malce podušimo.
3. Zalijemo z belim vinom in kuhamo 5 minut.
4. Dodamo riž in zalijemo z vodo. Vode damo malo, ker je na koncu ne odlivamo stran. Raje jo med kuho po potrebi dolivamo. Če uporabimo riž za hitro pripravo, bo kuhan v 5 minutah.

 5. Ko je riž kuhan (al dente!), vmešamo vanj 2–3 žlice ribanega parmezana in košček masla. Začinimo po okusu s soljo in poprom. Preostali parmezan potresemo po vrh, ko rižoto serviramo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 9., 27. februar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov